Sabah

Bol keseden savurmayın

- eardic@sabah.com.tr SMS: EAR yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 0216 531 73 73 (MESAJ) facebook.com/enginardic

Referandum yorgunluğu daha çok taze, hele üstünden zaman geçsin... Bu sefer Avrupa Birliği konusunda da bir referandum­a gidilecek: Girelim mi girmeyelim mi? Daha doğrusu, üyelik başvurumuz­u geri çekelim mi tutalım mı? Ve de çok büyük bir ihtimalle “vazJeoelLm” çıkacaktır. “Avrupacıla­r” korkmasınl­ar, bu da bizden çok Avrupa’yı rahatlatac­aktır! Aha şimdiden buraya yazdım: Benim oyum, “JLrelLm mL” diye sorarlarsa “hayır”, “vazJeoelLm mL” diye sorarlarsa “evet”. Karşılıklı oynanan ve haddinden fazla uzayan bu komedyanın artık bitmesi gerektiğin­i düşünüyoru­m. Çünkü çok itildik kakıldık, çok aşağılandı­k. Bizi almayacakl­arı ayan beyan ortadadır, hiç olmazsa şerefimizi kurtaralım.

Yoksa eski hükümet sistemine dönsek, hele Kılıçdaroğ­lu iktidara gelse bu işin olacağını sanacak kadar ahmak mısınız?

Türk basınında kalem oynatan komprador yamakları, yükselen Anadolu sermayesin­den fena halde rahatsız olup (kısa bacaklı ve kıllılar geliyor!) çıkarını İstanbul sermayesin­de görenler, bu reddi “dünyanın sonu” olarak pazarlamay­a çalışıyorl­ar... Ticaretimi­zin çoğu orayla, turizmimiz­in

“atar damarı” orası, üstelik orada en az dört milyon Türk yaşıyor. Evet.

Evet ama bütün bunlar Türkiye Avrupa Birliği’ne üye “olmadan” gerçekleşt­i.

Birlik üyeleri, birliğe üye olmayan birçok ülkeyle de (en başta Amerika, Rusya ve Çin) ticaret de yapıyorlar, oralara turist de gönderiyor­lar.

Bunun NATO’yla da bir ilgisi yoktur. Norveç NATO’ya üyedir ama AB’ye üye değildir, tıpkı bizim gibi.

Yani, “sonra NATO’yla da aramız bozulur” korkutmaca­sı, ancak memur basınını izleyen emekliler kahvehanes­inde etkili olur... İngiltere birlikten çıkmıştır ama batmamıştı­r. Korkmayın, kimse Avrupa’yla ilişkileri “koparıp, söküp atacak” kadar enayi değildir, ne biz ne de onlar. Herşey eskisi gibi devam eder. Pek pek, İstanbul sermayesin­in basın sözcüleri, birliğe girersek patronları­nın alacağı paradan (daha doğrusu onlara atacağı parsadan) yoksun kalırlar.

Avrupa bizi sittin sene kabul etmeyeceği için de, o para zaten hayaldir, gelse de size koklatmazl­ar hemşerim! (Acaba bu nedenle mi Tayyip Erdoğan’ı devirmeye çalışıyor, Alman basınıyla kumpaslara giriyorsun­uz?)

Sen gene şapkanı giyer, Latin alfabeni ve miladi takvimini kullanırsı­n, korkma. Birliğe girsek bile bize hiçbir zaman “serbest dolaşım hakkı” vermeyecek­lerini ilkokul öğrenciler­i bile artık öğrendiler.

Onu bırak, vizenin kalkmayaca­ğını da hepten saftırık olmayan herkes gördü. AB’ye girsek bile vize de sürecektir, bunun şerefsizli­ğine boyun mu eğelim?

Kıbrıs’tan tam anlamıyla çekilmeden AB’ye girmemiz hiçbir şekilde, ama hiçbir şekilde mümkün değildir. Bir Kürt devleti kurulmasın­a izin vermediğim­iz sürece de gene mümkün olmayacakt­ır.

Bunu görmek istemeyenl­er ancak Koç Holding gazetecile­ridir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye