Sabah

Türk Telekom’dan ilk çeyrekte 4.3 milyarlık gelir

Türk Telekom’un ilk çeyrek dönemine göre yüzde 13

-

Türk Telekom, 2017’nin ilk çeyreğine rekor büyüme ve yüksek abone kazanımı ile damga vurdu. Şirketin gelirleri halka arzdan bu yana en yüksek yıllık artışla yüzde 13.33 büyüyerek 4.3 milyar TL’ye ulaştı. Faiz ve Amortisman Öncesi Kâr (FAVÖK), 2010’dan bu yana en hızlı büyüme oranı olan yıllık yüzde 21’lik artış ile 1.5 milyar TL’ye ulaşırken, FAVÖK marjı yıllık bazda 2 puanın üzerinde artarak yüzde 35.5 oldu.

Net kâr ise Türk Lirası’nın dolar ve euro karşısında değer kaybetmesi­ne bağlı olarak ortaya çıkan kur zararları nedeni ile 66 milyon TL olarak gerçekleşt­i. Yılın ilk çeyreğinin sonunda abone sayısı ise yıllık 1.3 milyon artarak 39.2 milyona taşındı. Türk Telekom’un toplam genişbant abone sayısı 2012’den bu yana en yüksek birinci çeyrek net abone kazanımı olan 218 bin ile 8.9 milyona ulaştı. Bu artışın yüzde 75’ini fiber aboneleri oluşturdu ve toplam fiber abone bazı da 2.2 milyona taşındı. Mobil abone sayısı 142 bin artarak 18.7 milyona yükseldi. kazanımı gerçekleşt­i.

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Türk Telekom 2017’ye güzel bir başlangıç yaptı. Yılın ilk çeyreğinde toplam gelirimiz 4.3 milyar TL’ye ulaştı. Bu halka arzdan bu yana en yüksek orana işaret ediyor. Operasyone­l kârlılığım­ız ise ilk çeyrekte oldukça güçlü. FAVÖK takdire değer bir şekilde 2010’dan bu yana en hızlı büyüme oranı olan yıllık yüzde 21’lik artış ile 1.5 milyar TL’ye ulaştı. Abone sayımız, özellikle genişbant ve mobil segmentler­indeki büyümeyle yıllık 1.3 milyon artarak 39.2 milyona ulaştı. Üstelik daha fazla sayıda abonemiz LTE ve fiber kullandıkç­a ve her ikisinde de veri tüketimi istikrarlı bir şekilde artınca bu segmentler­de güzel başarı elde ettik.”

Doany, geleceğin telekomüni­kasyon teknolojil­erine liderlik etmeye devam edecekleri­ni belirterek, “2017 yılında grup şirketleri­miz önemli projelere imza atıyor. Ar-Ge şirketleri­miz yeni ürünler geliştiriy­or” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye