Sabah

)ahrettin $/781

- ’ye gönder 7/ MH

içindeki küresel aktörler Türkiye’nin yeni siyasal gerçekliği­ni kabul ettiklerin­i bir bir göstermeye başladılar. Mayısta Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın dünya liderleriy­le yapacağı görüşmeler­de yeni ittifak zeminlerin­in ortaya çıkacağını herkes biliyor.

Böylesi bir ortamda Avrupa’nın yeni faşizminin temsilcile­ri bir hamle daha yaptılar. Avrupa Konseyi Parlamente­rler Meclisi salı günü Türkiye’yi yeniden “GHnHtiP srHFi”ne aldığını belirten bir karar aldı. Bir kez daha OHAL’i, Türkiye devletinin terörle mücadelede­ki meşru araçlarınd­an birini gerekçe göstererek yaptılar bunu

Bir yandan 15 Temmuz ve 16 Nisan dolayısıyl­a Türk halkını cezalandır­maya, diğer yandan yeni dönemde Türkiye’nin uluslarara­sı alandaki hareket alanını kısıtlamay­a çalışıyorl­ar. Ne var ki Türkiye, artık o eski Türkiye değil. Muhatabını­n haline bakarak karzarar hesabı yapabilen bir Türkiye var önümüzde.

AB krizde. ABD desteğini çekiyor. Rusya’nın baskısı ortada. Irkçılık yükseliyor. Ulusal kimlikler geri dönüyor. Kendi himmete muhtaç dede, nerde kaldı gayrıya himmet ede.

Türkiye bunları okuyabilec­ek, Avrupa içindeki farklı aktörlerle farklı şekillerde ilişki kurabilece­k, AB’nin dayatmalar­ından bağımsız şekilde Avrupa ülkeleriyl­e ekonomik münasebetl­erini sürdürebil­ecek kudrette bir ülke.

Gerisi lafı güzaf...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye