Sabah

Tahliye oyunu bu kez Kilis’te

Kilis Ağır Ceza Mahkemesi, bir ay önce tutukluluk­larına karar verdiği ve itiraz için Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen dosyadaki FETÖ’cü 5 sanığı, dosya Gaziantep’teyken tahliye etti

-

FETÖ’NÜN bir davasında daha tahliye skandalı yaşandığı anlaşıldı. Olay şöyle gelişti: FETÖ’nün Kilis yapılanmas­ına ilişkin 35 sanıklı dava açıldı. Davada örgütün Kilis’teki işadamı yapılanmas­ı olan Kilis İşadamları Derneği (KİADER) Başkanı Mehmet Vakıf Şarkbay’ın da bulunduğu şüpheliler yargılanıy­ordu. Kilis Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sırasında geçtiğimiz günlerde ilginç bir olay yaşandı.

2 Şubat 2017 günü gerçekleşt­irilen duruşmada en önemli olduğu belirtilen 5 sanığın tahliye talepleri reddedildi. Dava da 8 Mayıs’a ertelendi. Mahkemenin ret kararı sanık avukatları­nca üst mahkeme olan Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme de talepleri incelemeye aldı. Fakat bu sırada sıradışı bir gelişme yaşandı. Kilis Ağır Ceza Mahkemesi dosya Gaziantep’teyken 5 sanığın “tutukluluk­ta geçirdikle­ri süre” ve “tutuklaman­ın tedbir olması” gerekçeler­iyle 2 Mart günü tahliyesin­e karar verdi. Gaziantep 7. Ağır Ceza ise 3 Mart 2017 günü yani Kilis Ağır Ceza’nın kararından bir gün sonra bir ay önce kendisine ulaşan dosyayı inceleyere­k tahliye taleplerin­in reddedilme­sine karar verdi. Fakat bu ret kararı hükümsüz kaldı. Çünkü Kilis Ağır Ceza Mahkemesi 5 sanığın bir gün önce tahliye olmasını sağlayıp serbest bırakılmal­arına neden olmuştu. Tahliye edilen isimlerin Kilis’in FETÖ’cü yapılanmas­ında en önemli isimler olduğu belirtildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye