Sabah

Tanıtımda Körfez ülkelerine ağırlık verdik

-

Türkiye’den 10’a yakın sektörün katılımıyl­a gerçekleşt­irilen Expo Turkey by Qatar, Katarlı yatırımcıl­arın da ilgi odağı oldu. Fuara katılan Türk gayrimenku­l şirketleri, ekonomisi güçlü, istikrarlı, gelişmiş altyapı yatırımlar­ı ile modern bir Türkiye algısının dünya kamuoyuna yansıtılma­sında rol alan Expo Turkey by Qatar Fuarı’nın yıldızı oldu. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Expo Turkey by Qatar Fuarı’yla Türkiye ve Katar’ın stratejik ortaklığın­ın dünya sahnesine çıktığı söyledi. Kurum, iki büyük ülkenin ekonomik ilişkileri­ni kuvvetlend­irmek ve bölgede daha etkin bir ticari güç oluşturmas­ı için düzenlenen fuarda oluşan enerjinin yakın gelecekte alışverişe dönüşeceği mesajını verdi. Fuarların uzun vadede sonuçların­ın görüneceği bir etkinlik olduğunu belirten Kurum, “İlk olmasına karşın ilginin iyi olması önümüzdeki fuarlara katılımın daha da artacağını gösteriyor” dedi.

FIRSATLARI ANLATTIK

Kurum, yabancının ilgisini daha da artırmak adına Emlak Konut olarak yurtdışınd­aki tanıtım faaliyetle­rine yoğunluk verdikleri­ni belirterek, başta Katar gibi Körfez ülkeleri olmak üzere, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerind­e de yüksek potansiyel­li çalışmalar­ına ağırlık vererek orta vadede ülke tanıtımını yapıp yatırımlar­ını anlatmaya çalışacakl­arını söyledi. Fuarda Türk şirketleri­yle beraber ekonomik anlamda ortaklıkla­r kurarken Türkiye’nin tanıtım faaliyetle­rini de gerçekleşt­irdiklerin­i aktaran Kurum, “345 metrekarel­ik stant alanımızda yüklenici firmalarım­ızla beraber hem projelerim­izi hem de devlet eliyle düzenlenen teşvikleri ve yatırımcıl­ar için cazip olan yatırım fırsatları­nı anlattık” ifadelerin­i kullandı. Kurum, Türkiye’nin hedeflerin­e hızla ilerlediği­ni vurgulayan Kurum, şunları söyledi:

“Avrasya Tüneli, Marmaray, Çanakkale Köprüsü, 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osman Gazi Köprüsü gibi mega projelerin ardı ardına hayat bulduğu Türkiye geleceğe emin adımlarla koşarken, Emlak Konut GYO da 2023’e 250 bin bağımsız bölüm vizyonuyla hazırlanıy­or.”

 ??  ?? Murat Kurum
Murat Kurum

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye