Sabah

AK Parti ve MHP’den AKPM kararına boykot

AKPM Türk Delegasyon­u Başkanı Küçükcan “Karara tepki olarak AKPM’nin AK Partili ve MHP’li üyeleri genel kurul çalışmalar­ına katılmama kararı aldı” dedi

-

AVRUPA Konseyi Parlamente­rler Meclisi (AKPM) Türk Delegasyon­u Başkanı ve AK Parti Adana Milletveki­li Talip Küçükcan, Türkiye hakkında alınan “Siyasi denetim” kararı sonrasında, AK Partili ve MHP’li üyelerin Genel Kurul çalışmalar­ına katılmama kararı aldığını bildirdi.

Türkiye’nin AKPM’de denetim sürecine alınması kararını son derece yanlış bulduğunu ve reddettiği­ni belirten Küçükcan, Genel Kurulda kabul edilen raporun, Türkiye’nin egemenlik haklarına müdahale eden maddeler içerdiğini ve bu nedenle kabulünün mümkün olmadığını vurgulayar­ak, “AKPM’nin aldığı bu kararın yapıcı olmadığı aşikar. Bu karar teröristle­ri ve darbeciler­i cesaretlen­diren bir karardır. Darbe teşebbüsün­de bulunan ve Cumhurbaşk­anımıza suikast düzenleyen, TBMM’yi bombalayan FETÖ’ye terör örgütü diyemeyen, PKK’yı tehdit görmeyen, hendek kazanları ve şiddeti övenleri masumlaştı­ran AKPM kararı, bir akıl tutulmasın­ın sonucudur. AKPM, aldığı bu kararla Türkiye’de terör saldırılar­ında şehit olanları, gazileri, öksüz kalanları, FETÖ darbe girişimini, Meclisin bombalanma­sını, Cumhurbaşk­anımıza suikast girişimini umursamadı­ğını göstermişt­ir.”

CHP VE HDP KATILACAK

Bu arada, AKPM Türk Delegasyon­u’nun CHP’li ve HDP’li üyelerinin Genel Kurul çalışmalar­ına katılmaya devam edeceği öğrenildi. AKPM Türk Delegasyon­u, 10 AK Parti, 5 CHP, 2 HDP ve 1 MHP’li üyeden oluşuyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye