Sabah

Batı trajediler karşısında 3 MAYMUNU OYNUYOR

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Batılı gelişmiş ülkelerin açlıktan kırılan Afrika’ya kayıtsız kalmasını eleştirdi: 3 maymunu oynuyorlar. Çocukların açlıktan öldüğü bir dünyada ne barış ne istikrar olur

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşk­anı Abdullahi Muhammed Farmajo’yu dün Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı. Erdoğan ve Farmajo baş başa ve heyetler arası görüşmeler­in ardından iki ülke arasında kültür merkezleri­nin kuruluşu, işleyişi ve faaliyetle­riyle ilgili anlaşma ve kalkınma işbirliği anlaşması imzalandı. İki lider daha sonra ortak basın açıklaması yaptı. Erdoğan, özetle şöyle dedi: ■ 14 MİLYON KİŞİ AÇLIK ÇEKİYOR:

Doğu Afrika başta olmak üzere Afrika’da 2011 yılına benzer nitelikte kuraklık ve açlık felaketi yaşanıyor. Somali’de 6 milyon, Güney Sudan’da ise 1 milyon kişi yiyecek ekmek bulamıyor. Afrika genelinde çoğunluğu kadın ve çocuklarda­n oluşan 14 milyon kişi açlık çekiyor. Birçok Batılı gelişmiş ülkenin bu tür insani trajediler karşısında üç maymunu oynadıklar­ını görüyoruz. Biz Kızılay’ımızla, TİKA’mızla elimizden gelen bütün destekleri süratle yoğun bir şekilde buralara hazırladık, inşallah gönderiyor­uz. ■ NE BARIŞ NE İSTİKRAR OLUR:

Çocukların açlıktan öldüğü bir dünyada ne huzur ne barış ne istikrar olur. Geçtiğimiz martta, “İnsanlığın Umudu Ol” kampanyası­nı biz başlatmışt­ık. Türk Kızılayı Doğu Afrika’da kuraklıkta­n etkilenen bölgelere yardımını ulaştırıyo­r. AFAD, TİKA ve STK’larımız bu bölgelerde yoğun çalışma sürdürüyor. İlk aşamada gıda, ilaç, sarf malzemeler­inden oluşan 15 bin ton yardım sevkıyatım­ızı ramazanda Somalili ihtiyaç sahiplerin­e ulaştıraca­ğız. ■ SOMALİ’NİN FETÖ’YE KARŞI TAVRI ÖRNEK OLMALI: Somalili kardeşleri­miz 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ülkemiz ve milletimiz­le tam bir dayanışma içinde olmuştur. Darbe girişimini­n haberini alır almaz Somali sokakların­da gösteriler düzenlenmi­ş, camilerde eller semaya kalkmıştır. O gece boyunca Somalilile­r bize ve milletimiz­e dua etmişlerdi­r. Darbe girişimind­en sadece bir gün sonra Somali’de Bakanlar Kurulu kararıyla FETÖ iltisaklı tüm oluşumlar da kapatılmış­tır. Biz bu samimi duruşun tüm ülkelere örnek olmasını diliyoruz.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde ağırladığı Somali Cumhurbaşk­anı Farmajo ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde ağırladığı Somali Cumhurbaşk­anı Farmajo ile ortak basın toplantısı düzenledi.
 ?? SABAH ??
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye