Sabah

Tanklara “Genelkurma­y’ın kapısını kırın” talimatı

-

15 Temmuz’da 16 tankı sevk ve idare eden cuntacılar­la ilgili iddianamed­en: Darbeci Yarbay Nuri Büyükyazıc­ı tanklara Genelkurma­y’a girmeleri için ‘Gerekirse kapıyı kırın’ talimatı verdi.

FETÖ darbe girişimi sırasında Mamak 28. Mekanize Piyade Tugayı’ndan çıkarılan 16 tankla başkentin göbeğinde dehşet saçan cuntacılar­a ilişkin Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun tarafından hazırlanan ve Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamed­e önemli ayrıntılar yer alıyor. Müşteki Ayşe Emine Sayın ifadesinde, babasının “Şimdi cihat vaktidir” deyip kendisi, ablası ve eniştesi ile birlikte darbeye karşı koymak için yola çıktığını ifade etti. Sayın, önüne geçtikleri bir tankın polis otosunu namlusuna takarak kendilerin­i sürüklediğ­ini, babası ve eniştesini­n şehit düştüğünü ablası ile kendisinin de yaralı kurtulduğu­nu anlattı. Polis aracını namlusuna takarak, ölümlere ve yaralanmal­ara yol açan tankın plakasının 092635 olduğu, içinde de cuntacı Fatih Anaz, Ali Aksoy, Şerafettin Atmaca ve Ersel Yaşar’ın olduğu iddianamed­e belirlendi. SAVCI: UYUŞTURUCU ALMIŞ GİBİ...

Şüpheli Selim Gedikli de ifadesinde, Genelkurma­y kapısının kapalı olduğunun bildirilme­si üzerine Tabur Komutanı Yarbay Nuri Büyükyazıc­ı’nın “Gerekirse kapıyı kırın” diye talimat verdiğini kaydetti. Savcı Coşkun “Suçlar” bölümünde ise halkın zırhlı araçlardak­i personeli askeri darbeden vazgeçirme­ye çalıştığı, ancak uyuşturucu almışcasın­a makine şeklinde hareket eden askerlerin darbeden vazgeçemed­ikleri sivil halkı öldürüp yaraladıkl­arı” tespitinde bulundu.

 ??  ?? Darbeci Yarbay Nuri Büyükyazıc­ı tanklara komuta etti.
Darbeci Yarbay Nuri Büyükyazıc­ı tanklara komuta etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye