Sabah

HRANT DİNK CİNAYETİ ÖNCESİ PLANLI TRANSFER

- Kenan KIRAN SABA+

ZAMAN’DA 14 yıl muhabirlik yapan Ercan Gün’ün, FETÖ tarafından Dink cinayetind­en 11 gün önce FOX TV’ye yerleştiri­ldiği ve Ogün Samast’ın Türk bayraklı görüntüsün­ü Gün üzerinden yayımlattı­ğı ortaya çıktı.

1993’te Zaman’da çalışmaya başlayan Ercan Gün, 7 Ocak’ta ayrılıp 8 Ocak 2007’de FOX TV’ye geçti. Hrant Dink cinayetind­en 11 gün önce FOX’ta çalışmaya başlayan Ercan Gün, o dönemde Zaman Yayın Yönetmeni olan Ekrem Dumanlı, Bugün Haber Müdürü Adem Yavuz Arslan, Aksiyon Dergisi Editörü Faruk Mercan ve emniyet mensupları­nın “abi”liğini yapan avukat Halil İbrahim Koca ile 30 Ocak’ta Zaman binasında buluştu. Gün’e 44 saniyelik görüntü verildi. KIDEM TAZMİNATI YALANI

Gün, FETÖ tarafından, Samast’ıne eline Türk bayrağı tutuşturul­muş görüntüler­ini yayımlamak için görevlendi­rildi. O dönemde FOX TV logosu kullanılma­dığı için de söz konusu görüntüler aynı çatı altındaki başka bir kanalda yayımlandı.

Savcılık Ercan Gün’e Zaman gazetesine 30 Ocak’ta yaptığı ziyareti sordu. Gün, görüşmenin kıdem tazminatı alacağıyla ilgili olduğu savundu. Hrant Dink soruşturma­sına bakan Savcı Gökalp Kökçü de kayyuma devredilen ve Zaman gazetesini­n sahibi olduğu Feza Gazetecili­k Anonim Şirketi’nden ilgili evrakları istedi. Kayyumlar da kıdem tazminatı bordrosu evrağını savcıya gönderdi. Bordroda Gün’ün kıdem tazminatın­ı 12 Ocak 2007’de nakten aldığı, tazminat miktarına ve alacağının bulunduğun­a dair itirazı kayıt şerh düşmediği bildirildi.

 ??  ?? Ercan Gün
Ercan Gün
 ??  ?? Ercan Gün
Ercan Gün

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye