Sabah

‘Dünyanın en güçlü pozisyonla­rından biri TÜRKİYE’NİN OLACAK’

- -HQV SWROWHQEHU­J :HVOH\ &ODUN

NATO’dan Türkiye’ye destek gelmeye devam ediyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenber­g, Alman basınına “NATO, kuşkusuz Türkiye olmadan zayıf olur” açıklaması­nı yapmıştı. Bu kez NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı emekli Orgeneral Wesley Clark, Türkiye hakkında konuştu. Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi 2017’ye katılmak üzere Türkiye’ye gelen Clark, Anadolu Ajansı’na mülakat verdi.

Clark, Türkiye’nin, Avrupa ve Asya’daki konumu, su yolları, olağanüstü kültürü ve harika mirasıyla gelecekte dünyadaki en güçlü pozisyonla­rdan birine sahip olacağını belirterek, “Fakat bu aynı zamanda Türkiye’nin heyecan verici ve zorluklarl­a dolu sınamalarl­a karşı karşıya olduğu anlamına geliyor” dedi.

Suriye krizinde çözüm için adım adım hareket edilmesi gerektiğin­i söyleyen Clark, sivil kayıpların­a neden olmayacak şekilde terör örgütü DEAŞ ile mücadele edilmesi gerektiğin­i kaydetti. Krizlerin yaşandığı Ortadoğu coğrafyası­nda Türkiye’nin konumunu da değerlendi­ren Clark, Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu ve bundan çok memnun kaldıkları­nı, Türk hükümetini­n oldukça iyi bir iş çıkararak tüm mülteciler­e baktığını vurguladı. Musul’un kurtarılma­sının biraz zaman alacağını ifade eden Clark, “Musul kurtarıldı­ğında Rakka’ya hareket edilecek ve DEAŞ bölgesel üssünü kaybetmiş olacak” diye konuştu. Bunun DEAŞ’ın sonu olmadığını vurgulayan Clark, insanların, görüşlerin­i şiddet yoluyla savunmak istedikler­imüddetçe DEAŞ gibi örgütlerin kucağına düşeceğine işaret etti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye