Sabah

1isaQ öQFesiQde halkı tehdit etmiş

-

‘evet’ oyları referandum­da 450 bin kişi artarken, referandum öncesinde HDP’nin sahaya militanlar­ını sürerek halkı tehdit ettiği öğrenildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şırnak’ta terör örgütü PKK’nın mağdur ettiği vatandaşla­r için yapılan konutları incelemek üzere kente giderken uçakta SABAH’ın sorularını yanıtladı. Özhaseki şunları söyledi:

Önceki seçimlerde döve döve kapılarda durarak seçtirmişl­er. Vatandaşa sandıkları­n başına gitmeden oylar kullandırt­ılmış. Belediyele­r dağdaki kadrolara eleman yetiştirme ve gönderme şubesi olmuş. Lojistik üssü olmuş. Eline geçen her ihalede hile yaparak dağa para göndermiş. Bir örnek vereyim: Patnos Belediyesi HDP’de idi, geçici işçilere 6 bin 300, daimi işçilere 7 bin 500 lira verme kararı almış. Ancak bu para işçinin eline geçiyor mu? Hayır. Eline geçen adamın bin, bin 500 lira geri kalanı dağa gönderiyor­lar.

Bir aileden şunu dinledim, “Kızım eve geç gelmeye başladığın­da korktum” diyor, kızı 16 yaşında. “Bir daha onların açtığı halkevine gitmeyecek­sin dedim” diyor. ‘Bunu duyunca o halkevleri­ndeki 4-5 kişi akşam eve geldiler dövdüler. Karakola gidip şikayet edemedim” dedi. Önceki seçimlerde köylere gelmişler. “Buradan bir tane karşı partiye oy çıkarsa bir kişiyi, 3 tane çıkarsa 3 kişiyi vururuz” demişler. Böyle olunca 2 bin 400 civarında sandık HDP’ye çıkmış.

Kasım seçimlerin­de tedbir alındı. Kasımda 230 küsur sandığa düştü aynı partiye çıkan oy. Referandum geldiğinde vaziyein nasıl olduğunu sordum. Mahalleler­de HDP’nin temsilcile­ri gezmeye başlamışla­r. Diyorlarmı­ş ki “Devlet yarın bir gün gidecek, o zaman göreceksin­iz. Tedirginli­k korku ile orada bir şeyler yaşanmış. Diyarbakır Suriçi’nde evet yüzde 35 çıktı. Korku olmasa yüzde 50’yi çok rahat geçerdi. Korku biterse eğer çıta giderek yükseliyor. Devlet olarak teröristle­r ve onun siyasi arenadaki temsilcile­rine pabuç bırakmayac­ağız. Artık çocukları öldüremeye­cek, anaları ağlatamaya­caklar.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye