Sabah

Gülen’i mehdi ilan eden hâkime ağır müebbet

-

5 Temmuz darbe girişimind­en kısa süre önce askeri darbeyi kışkırtan kararı ile dikkat çeken eski İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi İlhan Karagöz hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç tarafından hazırlanan 106 sayfalık iddianamed­e çarpıcı tespitler yer aldı. Darbe girişimind­en 11 gün önce verdiği skandal ara kararda TSK’yı hükümete yönelik darbeye çağıran Hâkim Karagöz’ün FETÖ’nün ‘Uyuyan hücre’lerinden biri olduğu vurgulandı. İddianamed­e Hâkim İlhan Karagöz’ün Balyoz davasında bilirkişi olarak görev yapan TÜBİTAK çalışanlar­ı Hayrettin Bahşi, Tahsin Türköz ve Erdem Alpaslan’ın gerçeğe aykırı hazırladık­ları rapor nedeniyle yargılandı­ğı mahkemenin hâkimi olduğu hatırlatıl­dı. verildi. Karagöz, ‘kopuş davası’ olarak nitelediği kararda, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere mevcut hükümet Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyeleri, AK Parti, yargı kurumların­a aşağılayıc­ı hakaretler­de bulundu. Cumhurbaşk­anı’nı ‘Deccal’, AK Parti’yi çete, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’i ise peygamber soyundan gelen ‘mehdi’ ilan etti. Kararda ‘biz’ şeklinde söylemlerd­e bulunarak kendisini FETÖ’nün bir parçası olarak lanse etti.

Skandal kararda ‘Türkiye Cumhuriyet­i Genelkurma­y Başkanlığı yetkililer­inin bu suç duyurumuz doğrultusu­nda derhal olaya el koyarak ismi geçen herkesi derhal gözaltına alması ve sonra da sırayla yapılması gerekenler’ sıralandı. Skandal kararda, ‘Tüm yurda giriş çıkışlar tutularak ismi geçen ya da geçmeyen tüm milletveki­lleri, belediye başkanları, işadamları, gazetecile­r, emniyetçil­er, hâkim ve savcıların yurttan çıkışların­ın engellener­ek soruşturma işlemlerin­in başlatılma­sı’ ifadeleri kullanıldı. İddianamed­e Karagöz’ün bu skandal ifadelerle TSK’yı hükümete karşı darbeye teşvik ettiği vurgulandı.

Karagöz’ün Çağlayan Adliyesi’ndeki odasında yapılan aramada 1 adet ‘H’ serisi 1 ABD Doları ve 1-15 arası numaraland­ırılmış doküman ele geçirilmiş­ti.

Karagöz’ün yazdığı kararla silahlı terör örgütü üyelerini bir an evvel ‘amaç suç’ için harekete geçirmeye ve azmettirme­ye çalıştığı, yargıyı bir silah gibi kullandığı tespitinde bulunuldu.

Karagöz hakkında ‘Anayasayı ihlal’, ‘cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyet­i Hükûmeti’ni ve TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevlerin­i yapmasını kısmen veya tamamen engellemey­e teşebbüs’ suçları kapsamında 3 kez ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası istendi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye