Sabah

Türkiye’nin son gözdesi

-

FBu sezon dört büyüklere karşı oynadığı 8 resmi maçta 1 yenilgi (F.Bahçe), 5 galibiyet (F.Bahçe, Beşiktaş, G.Saray (2), Trabzon), 2 beraberlik (Beşiktaş, F.Bahçe-kupa) alan Medipol Başakşehir, ligin ilk 5 sırasında yer alan takımlarda­n 16 puan çıkarmayı başardı. Son olarak lider Beşiktaş’ı 3-1 yenen ve rakibi ile puan farkını 4’e indiren Abdullah Avcı’nın ekibi, bu maçlarda 2,28 puan ortalaması yakalayara­k, Avrupa’da da ikinci sıraya yerleşti. 5 majör lig ekiplerini­n ilk 5’lerinin enerbahçe’nin sezon başında Sunderland’den kiraladığı Jeremain Lens, performans­ıyla herkesin gözdesi... Hollandalı yıldız, “Benim Türkiye’deki tercihim belli. Başka bir takımda oynamak istemiyoru­m” dese de sarılacive­rtli takımın ezeli rakipleri, Lens’i alarak hem güçlenmek hem de Fenerbahçe’nin elini zayıflatma­k istiyor. UEFA’nın Finansal Fair Play kıskacında olan Galatasara­y, Fenerbahçe ile olan kiralık sözleşmesi 1 Haziran 2017 tarihi itibariyle bitecek Lens için harekete geçmeye hazırlanıy­or. Ancak transfer piyasaları­nda Sunderland’in oynadıklar­ı maçlar dikkate alındığınd­a, zirve 7 maçta 17 puan toplayan İtalyan devi Juventus’un oldu. Başakşehir’in ikinci olduğu listede, Fenerbahçe 6 maçta, 13 puan toplayarak ulaştığı 2,17 puan ortalaması ile 3. sırada yer aldı. Beşiktaş 1,71 puan ortalaması ile 9. sırada kendine yer bulurken Trabzonspo­r da topladığı 6 puanla 36. sırada. Majör 5 lig ve Türkiye’de yer alan 116 takımın yer aldığı araştırmad­a Galatasara­y ise 8 maçta topladığı 1 puanla ancak 107. olabildi. 18 milyon Euro’ya aldığı Lens’i 8-10 milyon Euro’dan aşağı bırakmayac­ağı konuşuluyo­r. Fenerbahçe oyuncunun bonservisi­ni alabilmek için Sunderland ile sıkı bir pazarlığa hazırlanır­ken, Beşiktaş’tan sonra Galatasara­y da Hollandalı oyuncuya teklif götürmeyi planlıyor. Lens’in menajeri ile kontakt kuracak olan sarı-kırmızılı yöneticile­r, bu oyuncuya yıllık 3 milyon Euro artı bonuslar teklif edecek. İlk görüşmede rakam az bulunursa fiyatı artıracak. Bu arada Lens’i İtalyan ekipleri Napoli ve Roma da istiyor.

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulüp dergisinin Mayıs sayısındak­i yazısında tribünlere seslendi. İşte Yıldırım’ın o tarihi çağrısı: “Her ne kadar futbol takımımız hak ettiği yerlerde olmasa da evimizde oynayacağı­mız tüm maçlarda arkasında olmak ve tribünleri doldurmak artık tarihi bir sorumluluk ve gereklilik­tir. Zira Fenerbahçe’nin Fenerbahçe taraftarla­rından daha değerli bir şeyi yoktur ve bu yıl taraftarla­rımızın tribünleri doldurduğu maçlarda ortaya çıkan başarılı sonuçlar ortadadır. Bu sebeple, tüm taraftarla­rımızı, stadımızı doldurmaya davet ediyorum.” Şener’in sol üst arka adalesinde ikinci derecede yırtık tespit edildi. Derbide yok.

Ön çarpraz bağları kopan Fabiano’nun, Portekiz’de ameliyat edilmesine karar verildi. Fenerbahçe yönetimi bu sakatlığın ardından, Brezilyalı kaleciyi yeniden kiralamakt­an vazgeçti.

TMedipol Başakşehir’in 19 yaşındaki futbolcusu Cengiz Ünder, Fenerbahçe ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçından sonra Beşiktaş’a karşı da 2 gol birden atınca, yine tüm gözleri üzerine çevirdi. Süper Lig’deki gol sayısını 7’ye yükselten Cengiz, 8 gollü Visca’dan sonra takımının en skorer ikinci ismi oldu. Ligdeki 29 maçın 28’inde görev yapan ve bu maçların 27’sinde ilk 11’de sahaya çıkan Cengiz ile ilgili bu sezon öne çıkanlar şöyle: 15 HAZİRAN 2016’da Medipol Başakşehir ile beş yıllık sözleşme imzaladı. SÜPER Lig’de forma giymeden önce Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turunda Rijeka’ya karşı oynadı. LİGDEKİ ilk maçını F.Bahçe’ye karşı oynadı. İLK 90 dakikasını Shakhtar’a karşı tamamladı. İLK golünü Başakşehir’in 5-0 kazandığı Aytemiz Alanyaspor karşılaşma­sında attı. KUPADA attığı iki golü de F.Bahçe’ye attı. LİGDE bir maçta iki gol attığı ilk takım, Beşiktaş. CENGİZ, Fenerbahçe’ye 4, Beşiktaş’a ise 11 dakikada 2 gol atma başarısı gösterdi. rabzonspor Başkanı Muharrem Usta, G.Birliği maçının ardından yanına asbaşkan Ahmet Çubukçu ile teknik direktör Ersun Yanal’ı da alarak Rusya’ya çıkartma yaptı. Moskova’ya giden üçlünün giden üçlünün, Rus ekibinin İsrailli tecrübeli orta saha oyuncu Bibras Natcho’yu izlediği öğrenildi. Üç sezon önce de transferi gündeme gelen ancak alınamayan oyuncu için Yanal’ın olumlu rapor sunduğu belirtildi. Kulübüyle bir yıllık Zoran Tosic ve Serdar Taşçı ile görüşmesi bekleniyor­du. CSKA Moskova’nın, Spartak ile yaptığı maçı izleyen bordo-mavilileri­n Tosic dışında CSKA Moskova’dan izlediği ve istediği ikinci isme SABAH ulaştı. daha sözleşmesi bulunan Natcho için Trabzonspo­r’un tüm şartları zorlaması bekleniyor. 29 yaşındaki İsrailli oyuncunun çok yönlü bir orta saha oyuncusu olması Ersun Yanal’ı cezbederke­n, oyuncunun Müslüman oluşunun bu transferde kolaylık sağlaması bekleniyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye