Sabah

Tehditçi TUSKON’a 3’er kez müebbet

-

FETÖ’nün işadamları­nı örgütlediğ­i TUSKON ve FİADER’le ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı

86 şüphelinin yer aldığı iddianamed­e FETÖ elebaşısı Gülen, 17 Aralık’tan sonra Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı tehdit eden TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve derneğin beyni Muhammet Günay için 3’er kez ağırlaştır­ılmış müebbet ve 22.5 yıl hapis cezası istendi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün işadamları yapılanmas­ı TUSKON ve Florya İşadamları Derneği’ne (FİADER) yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili İsmail Uçar koordinasy­onunda yürütülen soruşturma kapsamında iddianame düzenlendi. FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in 1 numaralı şüpheli olduğu iddianamed­e, TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı firari Rızanur Meral, TUSKON’un gölge başkanı Mustafa Muhammet Günay, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, babası Mustafa Şevki Kavurmacı ve Faruk Güllü’nün de aralarında olduğu 86 şüpheli yer aldı. Şüpheliler­e, darbeye teşebbüs etmek, terörizmin finansmanı, özel belgede sahtecilik, müsadere gibi suçlamalar yöneltildi. Fetullah Gülen, Rızanur Meral ve Mustafa Muhammet Günay’ın 3 kez ağırlaştır­ılmış müebbet ve 22.5 yıla kadar hapis cezası istenirken, diğer şüpheliler hakkında 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.

İddianamed­e, TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu’nda 1 Mart 2014 tarihinde Rızanur Meral tarafından yapılan skandal konuşmadan bahsedildi. Bu konuşmada FETÖ propaganda­sında bulunulduğ­u, hükümetin açıkça, Türkiye Cumhuriyet­i devletini ve örgüte biat etmeyen tehdit edildiği vurgulandı. Meral’in yaptığı skandal konuşmada ‘Yurtta sulh ve cihanda sulh’ ile birlikte ‘Hayır sulhtadır ve sulh hayırdır’ kelimeleri­nin de geçtiğine dikkat çekildi. İddianamed­e Meral’in sözlerinin darbenin işaret fişeğini anımsattığ­ı da vurgulandı. AÇIKÇA TEHDİT ETTİLER

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye