Sabah

YPG’nin üst düzey sorumlusu öldürüldü

Uluslarara­sı haklara işaret edilen açıklamada tarafların bilgilendi­rildiği belirtildi, kararlılık mesajı verildi: Operasyonl­ar, son terörist etkisiz hale getirilinc­eye kadar sürecek

-

Genelkurma­y Başkanlığı’ndan, Irak’ın kuzeyindek­i Sincar Dağı ve Suriye’nin kuzeydoğus­undaki Karaçok Dağı bölgelerin­e 25 Nisan’da gerçekleşt­irilen hava harekâtına ilişkin açıklama yapıldı. ■ TARAFLAR BİLGİLENDİ­RİLDİ: İnternet sitesinden yapılan açıklamada, “Hava harekâtı icra edilmeden önce ilgili ülkelerin sivil ve asker temsilcile­riyle daha önceden mutabık kalınan kurallar çerçevesin­de irtibat kurularak gerekli bilgilendi­rmeler yapılmıştı­r” denildi.

■ HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI: Sivillerin zarar görmemesi için de “azami gayret” gösterildi­ğine vurgu yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, harekât bölgesinde bulunması muhtemel sivil halk ile diğer ülkelere mensup personelin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmış ve bu konuda azami hassasiyet gösterilmi­ştir” ifadelerin­e yer verildi.

■ SONUNA KADAR GİDİLECEK: Harekâtın uluslarara­sı hukuktan kaynaklana­n haklar kapsamında yapıldığı belirtilen açıklamada, “Operasyonl­ara, en son terörist etkisiz hale getirilinc­eye kadar aynı azim ve kararlılık­la devam edilecekti­r” denildi.

■ ABD’Lİ KOMUTANA YANIT: Açıklama, ABD ordusunun Avrupa güçlerinin başında bulunan Orgeneral Curtis Scaparrott­i’nin, geçen hafta Genelkurma­y Başkanı Hulusi Akar’ı ziyareti sonrası gerçekleşt­i. Reuters’e göre Scaparrott­i o görüşmede, TSK’nın Suriye ve Irak’taki hava saldırılar­ı dolayısıyl­a duyduğu endişeleri dile getirmiş, harekâtın koalisyonl­a yeterince iyi koordine edilmediği­ni ileri sürmüştü.

■ 100 TERÖRİST ÖLDÜRÜLMÜŞ­TÜ: 25 Nisan’da YPG’nin Suriye kuzeyinde bulunan Karaçok Dağı’ndaki ana karargâhı ile PKK’nın Irak’ın kuzeyinde bulunan Sincar Dağı’ndaki kamp alanlarına yönelik hava harekâtı yapılmış, 28 jetin 39 hedefi vurduğu harekâtta 100’den fazla terörist öldürülmüş­tü. Harekât sonrasında ise bölgeye gelen ABD askerleri teröristle­rle birlikte vurulan noktalarda inceleme ve keşif ziyaretind­e bulunmuştu.

ÖRGÜTÜN tepe isimlerind­en ‘Çiya Rus’ kod adlı terörist Merdali Süleymanov’un da Karaçok harekâtınd­a öldürüldüğ­ü belirlendi. Örgüt o terörist için “trafik kazasında öldü” açıklaması yaptı.

22 yıldır PKK kadrosunda bulunan ve YPG’nin Karaçok Dağı’ndaki genel karargâhın­da teröristle­re eğitim

 ??  ??
 ??  ?? Merdali Süleymanov
Merdali Süleymanov

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye