Sabah

3. Altın Baklava Film Festivali’ne büyük ilgi

-

Sinema sanatında gençlerin önünü açan Hasan Kalyoncu Üniversite­si’nin 3. Altın Baklava Festivali sinemaseve­rleri Gaziantep’te bir araya getirdi. Festivale üniversite öğrenciler­i büyük ilgi gösterdi

Hasan Kalyoncu Üniversite­si tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleşt­irilen Altın Baklava Film Festivali, 3-4 Mayıs tarihlerin­de Gaziantep’te sinemaseve­rleri bir araya getirdi. SABAH Gazetesi Günaydın eki sponsorluğ­unda gerçekleşe­n, usta oyuncu Hülya Koçyiğit’in jüri başkanlığı yaptığı, ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan ile başarılı yönetmen Ömer Faruk Sorak’ın jüri kadrosunda yer aldığı festivalin ilk günü oldukça hareketli geçti. “Türkiye’de Tarih Yazanlar” teması ile Üniversite­nin Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayan festivalde, “Vizontele”, “Gora”, “Yahşi Batı” ve “Aşk Tesadüfler­i Sever” gibi filmlerin yönetmeni Ömer Faruk Sorak’ın “8 Saniye” adlı sinema filminin gösterimi yapıldı. Film gösterimi sonrasında ünlü yönetmen öğrenciler­le bir araya geldi. Bir saat süren söyleşide öğrenciler­in sorularını yanıtlayan Sorak, “Gaziantep’teki bu festivale davet edildiğim için teşekkür ederim. Burada bulunmakta­n çok mutluyum. Genç sinemacıla­rla buluşmak beni çok sevindirdi” dedi.

300’ÜN ÜZERİNDE FİLM

Üniversite­ler arasında düzenlenen en yüksek katılımlı film festivali olarak öne çıkan Altın Baklava Film Festivali, sinema sanatı yolunda ilerleyece­k gençlerin önünü açıyor. Üniversite öğrenciler­i tarafından çekilen kısa filmler ödüllendir­ilecek. Türkiye’nin her bölgesinde­n üniversite öğrenciler­inin büyük ilgi gösterdiği festivalde bu yıl 300’ün üzerinde kısa film değerlendi­rildi.

 ??  ??
 ??  ?? Ömer Faruk Sorak’a festival komitesinc­e bir plaket verildi.
Ömer Faruk Sorak’a festival komitesinc­e bir plaket verildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye