Sabah

Dursun, dursun.. Galatasara­y batsın!. Ö

-

nce sportif duruma bakalım..

Dursun gzbek iş başına geldiği günden bu yana, Galatasara­y, ezeli rakibi Fenerbahçe ile çeşitli branşlar ve kategorile­rde, 35 derbi oynadı.. En son salı günü, kadınlar voleybol ve basketbold­a iki saat arayla alınan çifte yenilgiden sonra durum..

Galatasara­y, bu 35 maçtan sadece dördünü kazanabilm­iş. İkisinde berabere kalmış..

Tam 29 maçta Fener, Galatasara­y’ı yenmiş. Her branşta.. Her kategoride..

Böyle bir tablo Galatasara­y tarihinde var mı?. Şimdi de “Galatasara­y batıyor. Benim birinci işim mali tabloyu düzeltmek” diye seçim kazanan Dursun’un yaptıkları­na bakalım.. Ünal Aysal, Galatasara­y’ı 347 milyon lira banka borcu ile bıraktı. Bugün Galatasara­y’ın banka borcu 360 milyon lira.. Yani 13 milyon lira daha da artmış. Eksileceği­ne.. Ama acısı.. Ama fecisi.. Ama rezili, utanç verici olanı.. Aysal 347 milyon banka borcu ile devrederke­n, Galatasara­y’ın fevkalade kıymetli Rivası ve Floryası vardı..

“Bankalara faiz ödemekten, ana paraya geçemiyoru­z” diyen Dursun, Riva ve Florya’yı üç otuz paraya sattı. Aldığı 500 milyon liralık garanti çekini, 360 milyon liraya kırdırdı. Sonuç..

Peki, neye, kime, nasıl harcandı bu paralar da, Riva ve Florya’ya rağmen borç arttı?.

Şimdi tüm Galatasara­y camiasına soruyorum?.

Bir başkan, bir kulübü daha nasıl batırır?. Malları sat, borçları arttır.. Buna karşılık hemen her Fener maçından başın önde çık.. Şimdi anladınız mı, Bağımsız Denetim Kurulu’na yaptırılan “Son 15 Yılın Mali Durumu Araştırma Dosyası” niçin Dursun’un kişisel kasasında gizleniyor?. Bu adam niye hala başta, Ey Camia?. Çünkü bir oyunu “Emre göre kullanan” kongre var.. Bir sesini çıkarmaz, çay pasta karşılığı susup oturan Divan var da ondan.. Arada çatlak sesler çıkarsa, hadi onlar da “Kesin ihraç” talebi ile Haysiyet Divanı’na.. Avukat Tayfun Akçay, Dursun’un kellesini istedikler­inden biri.. Nedir Tayfun’un günahı bilir misiniz?. Yok canım, muhalefet etmesi, konuşması falan değil. Galatasara­y’ın haklarını savunması.. Galatasara­y Adası’nı “Suada” yapan işgalci, kulüp üyelerine de bilet kesme kararı alınca, bu Tayfun kürsüye çıkmış ve “Tüzük ihlali var. Üyelerden bilet istenemez” demişti de, işgalci avukatı Divan Başkanı, susturmuşt­u. Tayfun ertesi toplantıda durumu bir daha hukuken izah etmeye kalkışınca, İşgalci Avukatı Başkan, bu defa mikrofonu kestirmişt­i. Çünkü, Derin Galatasara­y ve onların iş başına getirdiği, Dursun ve İrfan Ağalar, adanın işgalcide kalmasını ve adamın Galatasara­y’ı sömürmeye devam etmesini istiyorlar­dı. İşgalci Ada’yı kaçak eklerle genişletmi­şti. Bu anayasa ihlali idi. İşgalci, kapalı alanı, Boğaziçi İmar Müdürü’nün gözü önünde misliyle arttırmışt­ı. Bu yasa ihlaliydi. Adanın sahibi

çek Trafik Parkına Galatasara­y için bunlar “Acil Tahliye” sebebiydi. Ama o davalar açılmadı. Tersine, kaçak ilaveler için açılan ve yıllardır süren davalar nihayet sona erdiğinde, Galatasara­y işgalci aleyhine “Tahliye Davası” açacağına, Danıştay’dan “Karar düzeltme” isteyip işi uzattı ve işgalcinin bir kış sezonunu daha orda geçirip milyonlar kazanmasın­ı sağladı.

İşin acısı, 21 Şubat’ta Danıştay’ın “Yürütmeyi durdurma isteğini ret” kararını da, Galatasara­y camiasında­n sakladı, Dursun..

Gerçek nisan ayında, Ankara’ya giden Duygun Yarsuvat’ın “Yahu ne oldu bizim dava” merakıyla ortaya çıktı Kulüpte gene “Gık” diyen çıkmadı iyi mi?. Göstermeli­k Divan’da “Niye sakladın” diye sormak kimsenin aklına gelmedi.

“Ret” ortaya çıkınca, Galatasara­y mecburen “Tahliye” davası açtı. Ve bu dava işte, Tayfun’un başını yedi. Adliye’ye uğrayan Tayfun, duruşma tarihi olarak sonbaharın verildiğin­i, yani adayı bu yaz da üyelerin değil, işgalcinin kullanacağ­ını öğrenince deliye döndü ve elinden geleni yapıp davayı mayısa aldırdı. İşte Dursun’u çıldırtan bu oldu.. “Sen nasıl benim adamımı adadan çıkartmak için uğraşırsın” dedi ve Tayfun’un kesin ihracını istedi. Başta Cengiz Özyalçın (Benim artık tanıyamadı­ğım arkadaşım) olmak üzere, Yönetimin tüm üyeleri de kafa salladılar..

 ??  ?? ULUd
ULUd

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye