Sabah

Eleştirile­r geldi demokrasi bitti

16 Nisan’da “tek adam” söylemine sığınan CHP lideri Kılıçdaroğ­lu, parti içi muhalefett­en eleştirile­r gelmeye başlayınca sert yüzünü gösterdi. CHP MYK toplantısı­nda Mersin Milletveki­li Fikri Sağlar için disiplin süreci başlatıldı

- Evrin GÜVENDİK

Referandum sonuçların­ı ve millet iradesini tanımayan CHP’de, parti içi hesaplaşma başladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun partililer­i, referandum sonuçların­a ilişkin hukuki süreçlerle oyalama taktiği tutmazken, yönetimle muhalefet arasında kılıçlar çekildi. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, daha önce de genel başkanlık yarışına giren Muharrem İnce ile partinin sol kanadını temsil eden Fikri Sağlar, Kılıçdaroğ­lu’na yönelik eleştirele­rde bulunup kurtultay çağrısında bulundu. Kılıçdaroğ­lu ise önceki gün yaptığı açıklamada parti içi muhalefeti “Kapının önüne koyarım” diyerek tehdit etti.

Eleştiri ve olağanüstü kurultay talepleri dün Kılıçdaroğ­lu başkanlığı­nda toplanan MYK’da da değerlendi­rildi. Toplantıda, Kılıçdaroğ­lu’nu tek adamlıkla suçlayan Fikri Sağlar’ın sözleri de değerlendi­rildi.

Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke “Mersin Milletveki­limiz Fikri Sağlar’ın basında yaptığı açıklamala­r nedeniyle, hakkında disiplin soruşturma­sı başlatılma­sı için Parti Meclisi’nden (PM) talepte bulunulmas­ına oybirliğiy­le karar verildi. Hangi taleple disipline sevk edileceğin­e PM karar verecek” dedi.

CHP Parti Tüzüğü’ne göre parti suçları; “kesin çıkarma, geçici çıkarma, kınama ve uyarma cezası” olarak ayrılıyor. Parti Meclisi’nin yarın ya da cumartesi toplanması bekleniyor.

OLAĞAN KURULTAY TAKVİMİ

CHP’de parti içi muhalefeti­n olağanüstü kurultay taleplerin­in yolu ise olağan kurultay takvimi başlatılar­ak kesildi. CHP MYK’da olağan kongre takviminin başlatılma­sı kararı alındı. Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “3 Mayıs itibarıyla olağan kongre sürecini başlatmış bulunuyoru­z. Sürecin tamamlanma­sının hemen akabinde PM 36. Olağan Kurultay’ın tarihini belirleyec­ek” dedi.

 ??  ?? Kemal Kılıçdaroğ­lu
Kemal Kılıçdaroğ­lu
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye