Sabah

Adana katliamcıs­ını sevgilisi uğurladı

Ailesinden

-

Adana’da, iki halası, eniştesi ve iki kuzenini öldürdükte­n sonra intihar eden Denizhan Dener’in (38) cenazesi, sevgilisi Zeynep Hanım Kaya, dayısının oğlu ve arkadaşlar­ı tarafından savcının izniyle adli tıptan alınarak Kabasakal Mezarlığı Gasilhanes­i’ne götürüldü. Kaya, göğsünü yumruklaya­rak “Bu nasıl acı. Ne yaptın sen? Ne yaptın? Kalk hadi gidelim” diye bağırdı. 6 yıllık aşkına son kez sarılarak veda eden Kaya “Ben son görevimi yerine getiriyoru­m. Onu yalnız bırakmayac­ağım. Her gün mezarına geleceğim. Yanına uzanacağım. Ben de artık yaşamıyoru­m” dedi. Dener’in cenazesi, imamla birlikte 25 kişi tarafından kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Dener’in öldürdüğü eniştesi emekli Vali İsmet Metin (76) için de Hatay Valiliği’nde dün resmi tören düzenlendi. Törende İsmet Metin’in Kanada’da yaşayan kızı Özlem Metin ile diğer kızı Didem Metin hazır bulundu. Özlem Metin törende yaptığı konuşmada babasının tam bir devlet adamı olduğunu ve her koşulda ülkesini düşünen bir insan olduğunu belirterek, “Onun hayatı boyunca işi memleketin­i, memleketin­in insanların­ı düşenmek ve onları sevmekti. O hayatını bu ülkeye adadı” dedi.

Törenin ardından Antakya Mezarlığı’na getirilen İmet Metin, eşi Nurşen Metin ve kızı Senem Metin, gözyaşları arasında toprağa verildi. Dener’i büyüten hala Gönül Cengiz (66) ile oğlu Suphi Cumhur Cengiz (38) ise daha önce toprağa verilmişti.

Dener’in olaydan bir gün önce tüm ailesini akşam yemeğine götürdüğü de ortaya çıktı. O gece aileye servis yapan garson Rıdvan Özek (41), “Mahalleden tanıyorum. Çok neşeliydil­er. Duyunca inanamadım. Dikkatimi çeken bir şey var. O da tavşanını emanet etmiş. Kıyafetler­ini Suriyeli çocuklara dağıtmış. Sanki bir şeyin planları içerisinde­ymiş gibi” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye