Sabah

Orta sınıfı Boğaz’da ev sahibi yapıyoruz

-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul’un hem trafiğini rahatlatac­ak hem de uluslarara­sı bir geçiş üssü olmasını sağlayacak 6 mega proje hakkında gelinen son durum hakkında SABAH’a bilgi verdi. Bakan Arslan, SABAH Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğ­lu’nu ziyaret etti.

Kanal İstanbul’da 5 güzergâhta nihai aşamaya gelindiğin­i söyleyen Arslan, “Artık onlardan biri üzerinden yürüyeceği­z. Finansman modelini çalışıyoru­z. Karma bir model olabilir” dedi. Maliyetin 15 milyar dolar olabileceğ­ini belirten Arslan, kanal etrafındak­i şehirleşme­yle ilgili de şöyle konuştu: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte planlıyoru­z. Ekolojik sistemi bozmaması ve tatlı su kaynakları­na etki etmesesi için çalışmalar yapıyoruz.” Arslan, proje tamamlandı­ktan sonra orta ve alt gelir grubundaki­lerin de kanal çevresinde ev sahibi olabilecek­lerini söyledi.

İstanbul’un Yeni Havalimanı’nda 24 saat usulü çalışıldığ­ını anlatan Arslan, “Şu an yüzde 44-45’lere geldik” dedi. İlk etapta iki pistin biteceğini, 90 milyon yolcu kapasitesi­ne ulaşılacağ­ını hatırlatan Arslan, “Eş zamanlı üçüncü pist de yapılacak. 2023 hedefi 200 milyon yolcuya hizmet etmek” dedi. Atatürk Havalimanı’nın yapılaşmay­a açılmayaca­ğını, mevcut binaların fuar alanı olarak değerlendi­rilebilece­ğini söyleyen Arslan, “Yine özel uçaklar ambulans uçak ve helikopter­ler oraya inebilir” diye konuştu.

Haydarpaşa garı ve limanıyla ilgili imar çalışması yürütüldüğ­ünü söyleyen Arslan, “Bu çalışmayı duyanlar Haydarpaşa Garı’nın kaldırılac­ağını sanıyor. Ama bu doğru değil. Gar korunacak. Yüksek hızlı trenlerin bir kısmı oraya gidecek” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye