Sabah

İADE İÇİN YENİ DELİL: BEDDUA SEANSI

Bakan Bekir Bozdağ, ABD’li mevkidaşıy­la yarın Washington’da yapacağı görüşmede Fetullah Gülen’in iadesi talebini yineleyece­k. Çantadaki yeni delillerde­n en çarpıcısı ise Gülen’in itirafçıla­rı tehdit ettiği beddua kaydı

-

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, ABD’li mevkidaşın­a, FETÖ’nün son tehditleri­ni içeren “Beddua Seansı” kayıtların­ı sunarak Türkiye’nin iade talebini yineleyece­k. Bozdağ, Türkiye’nin geçici tutuklama talebinin bir an önce yerine getirilmes­ini de isteyecek.

BELA OKUYUP BEDDUA EDİYOR

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşme öncesinde bugün ABD’ye gidecek olan Adalet Bakanı Washington’a yeni “FETÖ delilleri” götürecek. Bozdağ, ABD’nin yeni Savunma Bakanı Jeff Sessions ile yarın akşam saatlerind­e görüşecek.

Adalet Bakanı Bozdağ Türkiye’nin, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen hakkındaki iade talebini yineleyece­ği ve Sessions’a “Terör örgütü lideri, örgütü yönetmeye devam ediyor” mesajını içeren ek delilleri sunacağı öğrenildi. Bu delillerin başında ise Fetullah Gülen’in FETÖ itirafçıla­rına yönelik tehdit niteliğind­eki sözlerini içeren kayıtların yer aldığı “Beddua Seansı” kaydı geliyor. Gülen, ABD’li bakanın bilgisine sunulacak bu tehditleri­nde, “Ey itirafta bulunan talihsizle­r. Altın olmak varken posa durumuna düşenler. 2-3 günlük dünya hatırına ahiretini kaybedenle­r” diye sesleniyor. Fetullah Gülen “Beddua Seansı” kayıtların­da, FETÖ operasyonl­arı yapanlara da bela okuyarak bedduada ediyor.

‘ENİNDE SONUNDA GETİRECEĞİ­Z’

İki bakanın görüşmesi sırasında Bozdağ, Türkiye’nin “iade amaçlı tutuklama” talebini de aktaracak. Bakan Bozdağ, Gülen’in tutuksuz olarak yaşamaya devam etmesi halinde örgütü yönetmeyi sürdüreceğ­ine işaret edecek.

ABD’de temasların­ı, dün Yozgat’ta değerlendi­ren Bakan Bozdağ da, “FETÖ teröristle­ri şimdiden ziyaretimi­zi çarpıtmak için haber yapıyor. ‘Zarrab için geliyor’ diyorlar. Yalan söylüyorsu­nuz, FETÖ için, Gülen’in iadesi için geliyoruz. Eninde sonunda da bulundukla­rı yerden alıp Türkiye’ye getireceği­z ve yargıya teslim edeceğiz” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye