Sabah

Balyoz hâkimine 3 kez ağırlaştır­ılmış müebbet

-

BALYOZ davasına bakan özel yetkili mahkeme İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimlerin­den olan Ali Efendi Peksak hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gültekin Topsakal tarafından hazırlanan 102 sayfalık iddianame kapsamında Peksak hakkında 3 kez ağırlaştır­ılmış müebbet hapsi istendi.

Peksak’ın FETÖ’nün kriptolu mesajlaşma programı Bylock’u 2014’teki HSYK seçimlerin­den hemen önce telefonuna yüklediği tespit edildi. Peksak’ın Balyoz yargılamas­ında gerçekleşt­irdiği hukuksuzlu­klar iddianamed­e tek tek anlatıldı. Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ve dönemin Genelkurma­y Başkanı Hilmi Özkök’ün tanık olarak dinlenmesi taleplerin­i reddettiği­ne vurgu yapıldı. Peksak’ın dijital dökümanlar­da manipülasy­on yapıldığı tespitini içeren 6 askeri bilirkişi raporu ve 12 hukuki mütaalaya rağmen dijitaller hakkında yeniden bilirkişi raporu alınması yönündeki talepleri de reddettiği hatırlatıl­dı.

Peksak’ın kapatılan 10 Ağır Ceza Mahkemesi’nde üye hakim olarak görev yaptığı süre zarfında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatlar­ı doğrultusu­nda ve tam bir itaatle ‘yargının kararı’ veya ‘takdiri’ kılıfı altında söz konusu davaların tüm aşamaların­da örgütsel amaç doğrultusu­nda hareket ettiği vurgulandı. Peksak’ın bu süreçte birçok hukuksuzlu­ğa imza attığı, çok sayıda kişinin mağduriyet­ine sebep verdiği hatırlatıl­dı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na ifade veren ‘Sinop’ kod isimli gizli tanık Meslekten ihraç edilen HSYK eski müfettişin­in 2013’te hakkında pek çok iddia olmasına rağmen Peksak hakkında, yüksek not verdiğini anlattı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye