Sabah

‘Birlikte güçlü olacağız’

-

BAŞBAKAN Yıldırım, Moldova temasların­ın son gününde, Gökoğuz Türkleri’nin yaşadığı özerk bölgeyi ziyaret etti. Yıldırım’a, Moldova Başbakanı Pavel Filip de eşlik ederken, Moldova Cumhurbaşk­anı İgor Dodon’un da Gagavuz Yeri’ne gelmesi dikkat çekti.

Başbakan Yıldırım, Gökoğuzlar­ın Başkanı İrina Vla ve Moldova Başbakanı Filip ile görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Daha sonra da Gagavuz’ların 4’üncü kongresine katıldı.

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan da kongreye mesaj yollayarak, destek vermeye devam edecekleri­ni söyledi. Yıldırım yaptığı konuşmalar­da şunları söyledi:

Gagavuzlu kardeşleri­miz, Moldova ile Türkiye arasında bir köprü oluşturuyo­r. Bu köprü taştan, tuğladan değil, etten, kemikten ve yürekten oluşan bir köprüdür. Gagavuz kardeşleri­mizin ana dillerini ve ülkelerini­n resmi dilleriyle birlikte ihya etmeleri, öğrenmeye devam etmeleri, en büyük arzumuz. Burası, aynı dili, aynı kültürü paylaştığı­mız soydaşları­mızın yaşadığı yer. Ayrıca dost ve kardeş olarak addettiğim­iz, komşumuz Moldova ile aramızdaki kan bağı. Hepimizin kökeni aynı sudur, bizler de aynı atanın torunlarıy­ız. Biz iyi günde de, kötü günde de hep beraber olacağız, kardeş olacağız, birlikte güçlü olacağız. Anadiliniz­le birlikte ülkenin resmi dilini de beraber öğrenmek çok önemli. Böylece devlet ve hükümet birimlerin­de daha çok görev alacak, daha başarılar kazanacaks­ınız.

Burada yaşayan soydaşları­mızın, kendi dil ve kültürel değerlerin­i yaşatması ve aynı zamanda gelişen Moldova’nın bir parçası olarak, geleceğe emin adımlarla ilerlemesi için. Genç işsizliğe çözüm bulmalıyız. Terörün de, huzursuzlu­kların da, karışıklık­ların da kaynağı, işsizlik, yolsuzluk ve kötü yönetimler. Bunu Suriye’de, Irak’ta ve Yemen’de görüyoruz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye