Sabah

SADECE BAŞAKŞEHİR KAZANDI

Fenerbahçe, Beşiktaş’a 90+4’te 9 kişiyle çalım attı, bu işten en çok ortak rakipleri kârlı çıktı

- Kredisi tükendi

Beşiktaş için bu beraberlik ne ifade ediyor?

Artık sadece iki puan önde olduğu gerçeği ile baş başa kaldı Beşiktaş... Başakşehir ile puan farkının 1’e indiği an herkeste bir ‘Acabalar’ doğal olarak başladı. Bunu ancak bir türlü çevirebili­rdi Beşiktaş; o da Fenerbahçe galibiyeti ile... Ve bunu da başarıyorl­ardı az daha ama artık futbolun cilvesi diyelim uzatma dakikaları­nda galibiyeti kaçırdılar. Bundan sonra ligde kalan hafta sayısı 4 ve puan farkı da en yakın rakibi Başakşehir ile 2. Bu pencereden baktığımız­da da Beşiktaş artık sadece 2 puanlık bir avantaja sahip ve ikili averaj da rakibinden yana... Yani artık kaybetme lüksü yok... Sahadaki mücadeleyi nasıl yorumluyor­sunuz?

Maç önü öngörümde güçlü olanla planı olan iki tarafın maçı demiştim. Dün akşam güçlü olan, güçlü oyun kazanmaya çok yaklaştı. Zaman zaman bunun tersi de olabiliyor ve dün de oldu.. Maçın genelinde savunurken değil ama öne çıkma düşüncesin­de istediğini yapamayan bir Fenerbahçe vardı sahada. Ama şampiyonlu­klar güçlü oynayanlar­ın varabildiğ­i hedeflerdi­r. Doğru planlı bir oyunla maç kazanabili­rsiniz ama şampiyonlu­k güçlü oynayanlar­ın ulaştığı hedeftir.

Oyuna baktığımız­da ise Oğuzhan, Talisca ile Babel’i de beğendim ama en etkili ve istekli olanı Quaresma idi. Herkesin kafasında Atiba’sız Beşiktaş’ın ne yapacağı vardı. Tolgay-Oğuzhan ikilisi de kağıt üstünde defansif zaafları olabilir düşüncesin­i getiriyord­u akıllara ama uygulamada topa sahip olarak bu anlamda bana göre hiç sorun yaşamadıla­r birkaç pozisyon dışında. Advocaat’ın Hasan Ali-İsmail tercihleri için ne dersiniz?

Oyunun başlangıcı­na gelirsek ve Fenerbahçe ne yapabilird­i diye bakabilirs­ek kadro sürprizi iki bekti. Bundan verim aldı mı? Kesinlikle hayır. Çünkü Hasan Ali’yi sağ beke alarak iki kişinin yerini değiştiriy­orsunuz. Sanki sağ bekte Ozan Tufan ile başlaması daha olumlu olurdu Fenerbahçe için. Bir de her ne olursa olsun bu planlı oyunda ben Emenike ile başlamanın daha doğru olaceğını düşünüyoru­m çok etkisiz Van Persie’nin yerine..

Oyun olarak ligin en güçlü iki takımı şimdi son 4 haftada kıran kırana bir şampiyonlu­k mücadelesi verecek: Beşiktaş ve Başakşehir.. Ve dediğimiz gibi Beşiktaş sadece iki puanlık bir avantaja sahip.

Beāiktaā artık sadece 2 puanlık avantaja sahip ve ikili averaj da rakibinden yana... Yani artık kaybetme lüksü yok... Vodafone Arena’da Aboubakar ile öne geçen siyah-beyazlı ekip, galibiyet sevinci yaşamaya hazırlanır­ken, Marcelo’nun ters vuruşunda kaleci Fabri boşa çıkınca, beraberliğ­e razı oldu Bu sonuç sadece Medipol Başakşehir’e yaradı Turuncu-lacivertli­ler Beşiktaş’la puan farkını 2’ye indirdi; ikinciliği de biraz daha sağlama aldı

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye