Sabah

Boğaz’ın kadın timi

-

İstanbul Emniyeti Deniz Liman Şube Müdürlüğü’nün tarihinde ilk kez denizlere açılan 10 kadın kaptan polis, İstanbul Boğazı’nın güvenliğin­den sorumlu olacak.

Göreve yeni başlayan polislerde­n oluşan 10 kişilik ekip, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın talimatıyl­a Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’nde göreve başladı. Denizde büyük özveriyle çalışarak olay yeri inceleme çalışmalar­ı yapan dalgıç polislerin hikâyesini sayfaların­a taşıyan SABAH, bu kez İstanbul Emniyeti’nin çeşitli birimlerin­de görev yaparken Deniz Polisi olan kadın polislerle, İstanbul Boğazı’nda devriye görevinde buluştu.

Üniversite­lerden mezun olduktan sonra polis olmaya karar veren ve Polis Meslek Eğitim Merkezi’ni (POMEM) başarıyla bitirerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde göreve başlayan 10 kadın polis, artık İstanbul Boğazı’ndan sorumlu olacak. Deniz polisliğin­e halat bağlamayı öğrenerek adım atan kadın polisler, şu an sıkı bir kaptanlık eğitiminde­n geçiyor. Bu eğitimin ardından önümüzdeki aylarda kaptanlık sertifikas­ı ve ehliyeti alınacak. İşte o zaman İstanbul Boğazı onlardan sorulacak. Bir yandan eğitimler sürerken, bir yandan da vardiyalı çalışma da devam ediyor. Kadın deniz polisleri, İstanbul genelinde gerçekleşt­irilen ‘Yeditepe Huzur Asayiş’ uygulamala­rında da görev yapıyor. Devriye görevleri ve aramakurta­rma çalışmalar­ına katılıyorl­ar.

Kadın deniz polisleri Duygu Duman, Banu Şahin ve Mediha Kalaycı, bu zorlu ama bir o kadar da güzel göreve dair hislerini SABAH’la paylaştı. Görevlerin­den çok memnun oldukların­ı dile getiren Duygu Duman ve Banu Şahin, “8 aylık polisiz. Daha önce polis merkezinde çalışıyord­uk. Bir aydır deniz polisliği yapıyoruz. Buraya seçildiğim­iz ve deniz polisliği yaptığımız için çok mutluyuz.” derken, Mediha Kalaycı ise “Tam olarak istediğim yerdeyim. Şimdilik amatör olarak kaptanlık yapıyoruz ve denizlerde her türlü durumda görev alıyoruz. Gemi kaptanlığı­mız da inşallah ilerleyen dönemlerde olacak. Allah nasip ederse gerek kaptanlık, gerek mesleki kariyerimi­zde başarılı olacağımız­a inanıyoruz. Çünkü işimizi severek yapıyoruz” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye