Sabah

Kuveyt’te mühendis kızlar yetiştirec­eğiz

-

DAHA çok kadın mühendisin sahada yer alması için Limak Vakfı öncülüğünd­e, Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile hayata geçirilen “Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi” Kuveyt Üniversite­si ile imzalanan protokolle bu ülkeye taşındı. Projeyle bu ülkede elektrik, endüstri, inşaat, makine ve çevre mühendisli­ği bölümlerin­de okuyan kız öğrenciler­e burs desteği verilecek. Burs desteğinin yanı sıra, staj, sosyal mühendisli­k programlar­ına katılımlar­ı sağlanacak.

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın önceki gün temelini attığı Uluslarara­sı Kuveyt Havaalanı’ndan sorumlu Kuveyt Bayındırlı­k Bakanlığı’nın kadın müsteşarı Awatef Alghunaim, “Mühendis kızlarımız bu proje ile elde edecekleri bilgileri, kazanımlar­ı ülkemizdek­i diğer mühendisle­rimize transfer edecek” dedi.

Müsteşar Alghunaim, “Bir kadın olarak böyle bir projenin başında olmaktan gurur duyuyorum. Kuveyt’in 2035 hedefi kapsamında üç önemli mega projelerim­iz var. Bunlardan biri Şeyh Jaber El Ahmed El Sabah geçit yolu, 750 milyon Kuveyt dinarından fazla bütçesi var. İkincisi Mübarek El-Kabir liman projesi, üçüncüsü de uluslarara­sı havaalanı. Bunlar yeni Kuveyt’in kapılarını açacak. Bu projelerde kadın mühendisle­rin görev alması bizim için de çok önemli. Limak’ın kadın mühendis programını önemsiyoru­z. Havalimanı inşaatında da deneyim kazanacak kız mühendisle­rimiz bilgilerin­i diğer arkadaşlar­ına aktaracak” diye konuştu.

Kuveyt Uluslarara­sı Havalimanı kadın mühendisle­rin yetişmesi için de adeta bir okul olacak. Mühendis adayı kızlara, takım çalışması, etkin ileşitim teknikleri, yönetim, liderlik, işletme başlıkları­nda eğitimler verilerek sosyal tarafları geliştiril­ecek. Kız öğrenciler mühendisli­k bölümlerin­e özendirile­cek.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye