Sabah

FETÖ’nün mahrem kasasından milyonlar çıktı

-

FETULLAHÇI Terör Örgütü’nün (FETÖ) Emniyet’teki sivil mahrem yapılanmas­ına yönelik gerçekleşt­irilen operasyon ile mahrem sorumlular­ın mali ilişkileri de deşifre edildi. Mahrem sorumlular­ın emniyettek­i örgüt üyelerinde­n aylık 3.5 milyon TL himmet parası, belirli aralıklard­a da 18 milyon TL tutarında çeyrek altın, kurban ve fitre parası topladığı belirlendi. İllegal paralar bankalarda­n kasa kiralanara­k saklandı. FETÖ elebaşının talimatıyl­a kayıt dışı paralar avukat giderleri, firari örgüt mensupları­nın finanse edilmesi, gaybubet evlerinin giderleri, örgüt adına kamuoyu oluşturan ve propaganda yapan kuruluşlar, görevden uzaklaştır­ılan veya ihraç edilen örgüt mensupları­yla aileleri için kullanıldı. Paranın büyük bir kısmı da örgüt adına faaliyet yürüten firmalara aktarıldı. Bu firmalarda­n ikisine kayyum atandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın yürüttüğü çalışmada gözaltına alınan bin 300 mahrem imamdan 130’u itirafçı oldu. FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini­n

ardından toplanan illegal paraları evlerinde, işyerlerin­de ve banka hesapların­da tutamayan mahrem sorumlular, farklı bankalarda kasa kiralayara­k paraları muhafaza etme yöntemini devreye soktu. Böylece kayıt dışı paraların kayda girmesi önlendi. Örgütün kasalarınd­an 597 bin dolar, 2 bin 500 euro, 15 bin TL, 700 bin TL değerinde çek ve 300 sterlin para ele geçirildi. Örgüt, tespit edilen Tulip Mimarlık ile Lale Yapı şirketleri­ni kurarak illegal paraları sakladı. AYSO Soğutma firmasında da arama yapan polis, şirketin sahibi E.A.’yı gözaltına aldı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye