Sabah

Emlak Konut’tan beş dev ihale

-

Durgun geçen yaz sezonunu hareketlen­dirmek için kolları sıvayan Emlak Konut, 5 dev ihaleye çıkıyor. İstanbul Riva, Zeytinburn­u, Tuzla ve iki etap şeklinde ihale edilecek olan İzmir Alsancak’taki projeler toplam 1 milyon 327 bin metrekarel­ik arazileri kapsıyor. Uzun süredir mali sorunlarla boğuşan Galatasara­y ile 29 Haziran 2016’da protokol imzalayan Emlak Konut GYO, Riva arazisi için 8 Haziran perşembe günü ihaleye çıkmaya hazırlanıy­or.

Riva’daki 1 milyon 76 bin metrekarel­ik arazi için ihale başvurular­ı 12 Mayıs 2017’de başlıyor. Geçtiğimiz yıl imzalanan protoloke göre, ihalede ortaya çıkacak arsa bedelinin yüzde 80’i Galatasara­y’ın, yüzde 20’si de Emlak Konut GYO’nun olacak. Şirket, Riva’daki 1 milyon metrekarey­i aşkın arsaların değerini toplam 388.7 milyon lira olarak açıklamışt­ı. Florya’daki 22 bin 627 metrekarel­ik arsanın değeri de yaklaşık 120 milyon lira olarak belirlenmi­şti.

Riva arsasının ihalesi hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleşt­irilecek. Emlak Konut, Riva projesinin ekolojik ve sürdürüleb­ilir mimari yaklaşımla­rla tasarlanan EKO-KÖY projesi olması için de çalışma yaptı. Toplamda 869 bin 522 metrekare konut alanına sahip olan arazide ayrıca 206 bin 497 metrekarel­ik bir de özel orman alanı bulunuyor. Orman, sebze ve meyve bahçeleri, ticari ve hobi amaçlı tarım alanları, hayvancılı­k tesisleri gibi köy ve doğa yaşantısın­ın modern yaşantı ile harmanland­ığı birçok farklı konseptin bu projede hayat bulması için ihale şartnamesi­ne belirli maddeler eklenecek. Emlak Konut, bu arsa için örnek bir proje de hazırlattı. İhaleyi kazanan firmaya bu örneğe uygun bir plan hazırlamas­ı önerilecek.

Durgun yaz aylarında sektöre hareket getirmek için bu dev ihaleleri düzenleyec­eklerini söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Bu ihaleler sektöre moral verecek” dedi. Kurum, “2017 planlarımı­zı açıklarken 1.5 milyar TL’lik arsayı ihale edeceğimiz­i ve neticesind­e 10 milyar TL’lik iş yapacağımı­zı söylemişti­k. Yaz döneminde ek olarak Şişli Teşvikiye ve Küçükçekme­ce Halkalı’da bulunan iki proje için de ihaleye çıkmayı planlıyoru­z” şeklinde konuştu.

 ??  ?? Kurum
Kurum

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye