Sabah

VakıfBank’ın aktifi 221 milyarı aştı

-

VAKIFBANK, ilk çeyrekte 1 milyar 225 milyon TL net kâr elde etti. Bankanın aktif büyüklüğü yüzde 16 artışla 221 milyar TL’yi, nakdi kredileri yüzde 23 artışla 153 milyar TL’yi aşarken, toplam mevduatı ise yüzde 13 büyüme ile 130 milyar TL’ye ulaştı.

Yüzde 24.6’lık ortalama özkaynak kârlılığı ve yüzde 2.26’lık ortalama aktif kârlılığı ile bankanın son 10 yıldaki en başarılı finansal performans­ını açıklamakt­an duyduğu memnuniyet­i dile getiren Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, “Küresel piyasalard­aki zorlu koşullara rağmen, sürdürüleb­ilir bir şekilde büyümeye ve ülke ekonomisin­e destek olmaya devam ettik. Vakıfbank’ın yılın ilk çeyreği itibarıyla Türkiye ekonomisin­e sağladığı nakdi ve gayri nakdi kredi toplamı 200 milyar TL sınırına dayandı” dedi.

Büyümeden ödün vermeden, verimlilik odaklı çalışma anlayışını­n başarılı finansal sonuçlarla birleşmesi neticesind­e, sermaye rasyoların­ı iyileştirm­eye devam ettiklerin­in altını çizen Genel Müdür Aydoğan, “2016 yıl sonuna göre sermaye yeterlilik rasyomuz 129 baz puan artışla yüzde 15.45 seviyesine, çekirdek sermaye rasyomuz 89 baz puan artışla yüzde 12.36 seviyesine yükseldi. Sermayemiz­i, ülkemize en çok katma değer yaratacak alanlarda kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

Güçlü sermaye, yüksek likidite ve iyi yönetilen aktif/pasif dengesi ile nakdi kredilerde sektör ortalaması­nın üzerinde, yüzde 23 büyüme kaydettikl­erini belirten Aydoğan, “Yüzde 70’e yaklaşan kredilerim­izin aktifler içindeki oranıyla, bilançosun­u reel sektöre en fazla kullandıra­n banka olduk” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye