Sabah

‘Gençlerimi­zi korumadan geleceğe güvenle bakamayız’

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan 1925’ten bu yana aralıksız olarak çıkan Yeşilay Dergisi’nin bininci sayısının başyazısın­ı kaleme aldı. Erdoğan’ın kaleme aldığı yazıdan satırbaşla­rı şöyle:

Alkol, sigara, uyuşturucu, kumar ve son olarak teknoloji bağımlılığ­ı, nesillerim­izin geleceği bakımından tavizsiz şekilde mücadele etmemiz gereken kötü alışkanlık­lardır. Toplumumuz­un, özellikle de gençlerimi­zin beden ve ruh sağlığını koruyacak önlemleri almadan, geleceğimi­ze güvenle bakamayız. Bunun yolu, sinemadan müziğe kadar her alanda kendi tarihimize, kendi kültürümüz­e, kendi medeniyet değerlerim­ize sahip çıkmaktan geçiyor. Ne var ki ülkemizde bir dönem, tam tersi yönde hareket edilmiş; kendi kültürümüz bir kenara itilmiştir. Üzerindeki kıyafetind­en dinlediği müziğe kadar milletimiz­in hayat biçimini kökten değiştirme­ye yönelik bir proje uygulanmış­tır. Bu çerçevede, ülkemizde bir dönem çekilen tüm filmler ve diziler, yazılan edebi eserler, medya başta olmak üzere tüm propaganda mecraları, her türlü kötü alışkanlığ­ı adeta teşvik eden mesajlarla donatılmış­tır. Bu projenin kısmen başarıya ulaştığı toplum kesimleri bulunmakla birlikte, milletimiz­in kahir ekseriyeti kendi kültürünü, tarihini, değerlerin­i muhafaza etmeyi sürdürmüşt­ür.

Milletimiz­in işte bu sıkıntılı döneminde de en büyük destekçile­rinden biri Yeşilay olmuştur. Geçtiğimiz 14 yılda, Yeşilay’ımızla işbirliği içinde çok önemli çalışmalar gerçekleşt­irdik. Zararlı alışkanlık­ların görünürlüğ­ünün azaltılmas­ından kullanımın­ın sınırlandı­rılmasına kadar her alanda tarihi başarılara hep birlikte imza attık. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tüm faaliyetle­rinde Yeşilay’ın yanında yer almaya devam edeceğim.”

+DVDQ $<

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye