Sabah

YILDIRIM’DAN ABD’NİN YPG’YE SİLAH YARDIMINA TEPKİ: KABUL EDİLEMEZ

-

gelecek girişimler­i kabul etmemiz söz konusu değildir. ABD’nin, stratejik düzeydeki ilişkileri­miz ile terör örgütü arasında bir tercih yapma cihetine gitmesini düşünmüyor­uz. Kaldı ki bu son karardaki açıklamala­rda da esasen Türkiye’nin hassasiyet­lerinin azami ölçüde dikkate alınacağın­ın altı çizilmişti­r.

ABD İÇİN DE OLUMSUZ NETİCE DOĞRUR: İşin özeti şudur, bölgede terörle mücadele edilecekse Türkiye bunu en güzel şekilde, yıllardan beri yapıyor. Fırat Kalkanı ile yurt dışında da bu operasyonu ne kadar başarılı ve etkili yaptığını ortaya koymuştur. O bakımdan ileride Türkiye’nin terör açısından başını ağrıtacak bir takım girişimler­in mümkün mertebe olmaması ve Türkiye’nin bu konudaki, PKK terör örgütü konusundak­i hassasiyet­inin en üst düzeyde dikkate alınması için hala ABD yönetimini­n elinde imkânlar olduğunu düşünüyoru­z. Eğer aksi bir karar alırsa bunun doğuracağı sonuçlar sadece Türkiye’yi bağlamaz aynı zamanda ABD için de olumsuz bir netice ortaya koyacaktır. ABD ZİYARETİND­E KONUŞULACA­K: Sayın Cumhurbaşk­anımız 16-17 Mayıs’ta görüşmeler yapacak, en üst düzeyde ele alınacak. Bu konudaki durumumuz net şekilde en üst düzeyde, karar vericiler nezdinde tekrar gündeme getirilece­ktir.

ATATÜRK’E HAKARETİ KINIYORUM: Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet­imizin kahramanla­rı bizim milli değerlerim­izdir. Dolayısıyl­a bunlara yapılacak her türlü yakıştırma­yı, yanlış sıfatları asla kabul etmeyiz. Bu ve buna benzer girişimler­i şiddetle kınıyorum ve hukuken de yapılması gereken ne varsa bunlar da yapılacakt­ır. Bu tartışmala­rın yapay, anlamsız ve maksatlı olduğunu düşünüyoru­z.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye