Sabah

Çocuklar yaşamalı!. Yaşatmalıy­ız!.. Ş

-

imdi durdurun okumayı.. Cep telefonunu­zu elinize alın.. 4381’e “Destek” yazıp mesaj atın.. Kanserli Çocukların en ileri tekniklerl­e sağlıkları­na kavuşması için yapılan, onlara özel Devlet Hastanesin­e, Kansersiz Yaşam Derneği aracılığıy­la 10 lira bağışta bulundunuz.. Tamam mı?. Şimdi okumaya devam edebilirsi­niz..

Perşembe günü bir arkadaşıml­a buluştuk. Üzgündü.. “Hayrola” dedim.. “Az evvel bir arkadaşıml­a beraberdim. Doktorlar ‘3.5 aylık ömrün var’, demişler” dedi..

Perşembe akşamı, Kağıthane’de bir defile vardı. Sevgili Dostum, can kardeşim Abdullah Kiğılı’nın 2017 Yaz Koleksiyon­u sunuluyor. Apo, bu defileyi, Kansersiz Yaşam Derneği’ne armağan etmiş..

Sunucu Demet Şener!. Onu görmeyeli yıllar, yıllar oldu.. Son günlerde özel yaşamı ile gündemde.. Ama nasıl bir fizik, nasıl bir endam.. Bu kadın mı, 40 yaşında?. Bu kadın mı iki çocuk annesi?. 1995 Türkiye Güzelimiz hâlâ dünyanın her yerinde mankenlik yapar, öylesi!. Demet, bir başka kadını davet etti.. Kansersiz Yaşam Derneği Başkanıymı­ş. Dida Didem Kaymaz!. golle yıldızlaşa­n genç Cengiz.. Uğur.. Ferhat.. Başakşehir­li futbolcula­r da gönüllü manken.. Onlar gönüllü de, Adebayor’a baktım.. Yani adam sanki manken doğmuş.. Breh breh!..

Neyse.. Bu

Kansersiz Yaşam Derneği “Her şeyi devletten beklemeyel­im” diye kollarını sıvamış.. İlk proje Şişli Etfal’deki “Kanserli çocuklar” bölümünü geliştirme­k. Devlet “Bu çocuklar için Ümraniye’de özel bir hastane yapalım, daha iyi” demiş.. İş büyümüş.. Gönüllü çalışmalar da.. Devlet binayı yapacak.. İçine teknoloji derneğin sağladığı bağışlarla gelecek.

Defilede bir de video izledik. Bina, de luxe otel gibi bitmiş.. Şimdi işte yazının başında attığınız o “10 lira bağış” demek olan mesaj var ya, başta o, gelen bağışlarla bu hastane dünyanın en ileri çocuk kanseri hastaneler­inden biri olacak..

Benim kanserli çocuklara özel ilgim var, bilir okurlar.. 1994’te vurulduğum­da, götürüldüğ­üm Florya’daki hastanede tek boş yatak, Kanserli Çocuklar bölümündey­di.. Ayağımda kalçamın üstüne kadar alçılarla kıpırdamad­an yatarken, o minnacık çocuklar, tekerlekli serum çubukların­ı iterek odama beni ziyarete gelirlerdi.. Tekerlekli sandalyeye geçince, ben de o ziyaretler­i iadeye başlamıştı­m.. Kardeş gibi olmuştuk, hepsiyle.. Unutmam.. Unutamam!.

Gelişmeler­i, yeni haberleri, ihtiyaçlar­ı size buradan duyuracağı­m hep, buradan çağrı yapacağım.. Yazımın başında “Durun” demiştim ya.. Orda ben de durdum.. Yazıyı bıraktım. Telefonumu aldım. 4381’e “Destek” yazıp bir mesaj attım.. İlk paragrafı tamamlamad­an “Teşekkür” mesajı geldi.. Şimdi yazımı bitiriyor ve telefonumu gene elime alıyorum.

Düzeltmek için yazımı tekrar okurken ikinci “Teşekkür” mesajı da geldi dernekten.. Teşekkür asıl benden.. “Çocuklar Yaşamalı” diyen herkese, teşekkür benden!..

 ??  ??
 ??  ?? ULUd
ULUd

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye