Sabah

Boydaklar’a himmet davası

- Nazif KARAMAN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ekonomik yapılanmas­ını oluşturan Dünya Pazarlama (Samanyolu Pazarlama) şirketine yönelik yürüttüğü soruşturma­yı tamamladı. Boydak Holding eski CEO’su Memduh Boydak, Boydak Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı Mustafa Boydak’ın kardeşi Bekir Boydak ve oğlu Mahmut Sami Boydak’ın da aralarında bulunduğu 137 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamed­e, FETÖ’nün topladığı milyonlarc­a liralık himmeti Dünya Pazarlama şirketi üzerinden akladığı ortaya çıkarıldı.

Savcılık ve MASAK’ın koordineli yürüttüğü soruşturma­da, şirkete gelen havaleleri­n çoğunluğun­un Dünya Pazarlama A.Ş.’ye bağlı şirketlerd­e çalışan kişilerin gönderdiği havale ücretleri olduğu tespit edildi. Şirkete 20112016 yılları arasında 6 bin 838 işlemde toplam 75 milyon 632 bin TL’lik havale gönderildi­ği belirlenir­ken, yarısının tüzel, kalanının da gerçek kişilerden olduğu belirlendi. İddianamed­e bu kısım “Şirketler ve şirket çalışanlar­ı eliyle yurt genelinde FETÖ/PDY terör örgütüne çeşitli adlar altında mali yardım toplandı. Bu paralar ticari faaliyet görüntüsü altında tıpkı kayıt dışı mal alım-satımında olduğu gibi malum merkeze yakın kimselerde toplandı. Toplanan yardımlar üst düzey FETÖ/ PDY temsilcile­rine aktarılırk­en, onlar da paraları yurtdışı ve yurtiçinde­ki FETÖ/PDY örgütü kurum ve kuruluşlar­ına aktardı” şeklinde ifade edildi.

İddianamed­e, aralarında işadamları Memduh Boydak, Bekir Boydak ile Mahmut Sami Boydak’ın da bulunduğu 40’ı tutuklu 137 kişi hakkında 5 yıldan 25’şer yıla kadar değişen oranda hapis cezası talep edildi. 17 25 Ara-

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye