Sabah

0ale]ya )(Tg’Füyü Türkiye’ye teslim etti

Türkiye’nin

-

Turgay

Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığı yurt dışına kaçan FETÖ’cülerin peşini bırakmıyor. FETÖ ile sınır ötesi mücadelede Malezya’daki üç terörist daha Türkiye’ye iade edildi. Sınır ötesi operasyonu­n ayrıntılar­ı şöyle:

FETÖ Malezya yapılanmas­ında yer alan üç örgüt üyesinin Türkiye’ye iade edilmeleri için MİT, Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, İnterpol Europol Daire Başkanlığı ortaklaşa çalışma başlattı. Diplomatik yazışmalar­la İsmet Özçelik (58), Turgay Karaman (43) ve İhsan Arslan’ın (39) FETÖ üyesi olduğu belirtiler­ek iadeleri talep edildi. Özçelik’in Sarayönü Sulh Ceza Hâkimliği, Karaman ve Arslan’ın Ankara 2. Sulh Ceza Hâkimliği “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan arandığı Malezya makamların­a bildirildi.

Malezya polisi, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve FETÖ ile bağlantılı oldukları iddia edilen üç kişi hakkında çalışma başlattı. Malezya polisi Karaman ve Aslan’ı 2 Mayıs’ta, Özçelik’i de 5 Mayıs’ta ulusal güvenliğe tehdit oluşturduk­ları gerekçesiy­le gözaltına aldı. Yapılan soruşturma­da sanıkların FETÖ ile bağlantılı oldukları tespit edilirken, pasaportla­rının Türkiye tarafından iptal edilmesi en büyük delil teşkil etti.

Malezya’da yasadışı göçmen statüsünde olan terör örgütü üyeleri için FETÖ savunucula­rı devreye girdi. Human Rights Watch, Uluslarara­sı Af Örgütü ve Birleşmiş Milletler’in Güneydoğu Asya İnsan Hakları birimi, Malezya hükümetind­en bu kişilerin EUNaP ÇOBAN işkence ya da adil olmayan yargılamay­a maruz kalabilece­kleri kaygısıyla, Türkiye’ye iade edilmemele­rini istedi. Malezya makamları FETÖ üyelerinin ülkelerine iade edilmeleri için Türk Göçmen Bürosu yetkililer­iyle görüştü.

FETÖ üyesi üç terörist Kuala Lumper’dan alınarak dün sabah saatlerind­e Ankara’ya getirilip Terörle Mücadele polislerin­e teslim edildi. Karaman’ın İpoh’da faaliyet gösteren uluslarara­sı okulun müdürü, Özçelik’in akademisye­n, Aslan’ın da iş adamı olduğu ve FETÖ için çalıştıkla­rı belirtildi.

FETÖ’cülerin Malezya’da iş adamlarını­n iş yapmaların­ı sağladıkla­rı, okullarda görevliler­in şehir sorumlusu olduğu tespit edildi. Malezya’da kendi okullarınd­a okuyan işadamı bürokrat çocukların­ın aileleri ile irtibat kurarak FETÖ’cülere imkan sağladıkla­rı saptandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye