Sabah

Yürüyen Türbe!..

-

5 5 değil, 555 yıllık Zeynel Bey Türbesi, tekerlekle­r üzerine konup iki kilomet re ötedeki bir tepeye taşındı da, bakıyorum kimsenin, hele de Emekçiler’in gıkı çıkmadı.. Ne o yahu?. Son yılların da toplam 100 bilet satama yan, sahibine “Bu protesto cular zamanında gelip bilet alsalar, Emek bu hallere düş mezdi” dedirten, köhne, leş, fare yuvası salon, İstiklal Caddesi’ni güzelleşti­ren bir proje ile Grand Pera’ya dönü şen pırıl pırıl, ama tarihsel özellikler­ini tümüyle taşıyan bir yapının içinde ve üst katın en güzel yerine taşınırken, hem de nasıl çağdaş, ileri bir kültür merkezinin baş salonu olarak yeniden parlak gece ler yaşamaya başlarken, nasıl kıyamet kopmuştu. Taşımaya karşıysan “Tarih taşınmaz” diyorsan, “Boş kalsın, leş kalsın, fare li kalsın, ama yerinde kal sın” diyorsan, o zaman ilkeli ol.. “555 yıllık Zeynel Bey Türbesi de taşınmaz”

desene.. Haberleri bile yoktur..

Çünkü onların amacı üzüm yemek değil, bağcı dövmektir.. Bağcı da İstanbul’da dövülür. Haberlerin­in bile olmadığı Hasankeyf’te değil..

Zeynel Bey Türbesini yapılmak ta olan barajın sularının altında kalmasını önlemek üzere tepeye, dünyaya örnek olacak bir sistemle taşıyanlar­ı yürekten kutlarım..

Bizde gazetecili­k olsa, biri gider, yerinde inceler, sonra, fotoğrafla­r planlarla okurlara anlatırdı..

Ama kendileri merak etmeyen ler, milletin neyi merak edeceğini nerden bilsinler.. Bir de masraf.. Gelirse ajanstan yazarsın, biter..

Antep maçına gidecek spor yazarı, kentteki müzeyi gezip Zeugma’yı yazacak öyle mi, Bülent Timurlenk kardeşim?.

Ömrünü hayallerle geçirme!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye