Sabah

İşte “Donizetti” kazananlar!..

-

..V e ödüllere geçildi. Sıralıyayı­m.. Arada notla rım da var.

Yılın Oda Müziği Topluluğu: Nemeth Quartet

Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni (30 Yaş Altı): Celil Refik Kaya (Gitarist)

Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni (17 Yaş Altı): Kaan Baysal (Piyanist)

Kaan çok şirin bir Liszt La Campanella’sı ile coşturdu salo nu. Geleceğin yıldızları­ndan.. Yılın Orkestrası: Karşıyaka Oda Orkestrası..

Ödülü almaya bir sanat çı değil, Karşıyaka Belediye Başkanı gelmişti. O da orkes trayı değil, kendisini anlatan bir konuşma yapınca, hele böyle bir sanat gecesinde siyasete girince, pek çok insan (ki aralarında ben de vardım) rahatsız oldu. Yılın Orkestra Şefi: Orçun Orçunsel..

Gürer Şefimin öğrenci si Orçun, Dame de Sion’da bir orkestra kurmuş 2009’da ve sür dürüyor iyi mi?. Yürekten alkış..

Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu: Onur Özkaya (Kontrbas Sanatçısı)

Rossini’nin bir teması üzeri ne Paganini çeşitlemel­er yazmış.. Ama müthiş.. Tamamı tek tel üzerinde müziğin.. İlk defa böyle bir şeye şahit oldum.. Eser de harikaydı, Onur da.

Yılın Opera Yorumcusu (Kadın): Deniz Yetim (Soprano)

Siemens Yarışmasıy­la adını duyuran Deniz, bundan sonra daha da duyuracak..

Yılın Opera Yorumcusu (Erkek): Kaan Buldular (Kontrtenor)

Operanın en zor seslerin den biridir, kontrtenor.. Kaan, Antonio Vivaldi’nin ‘Ah, ch’in felice sempre’sini büyüleyici yorumladı.. Müthiş kere müthiş..

Yılın Piyanisti: Gökhan Aybulus

Yılın Üflemeli Çalgılar Yorumcusu: Orçun Civelek (Klarnet)

Salı gecesi dinlemeye doya madıklarım­dan biri de Orçun oldu..

Yılın Klasik Müzik Etkinliği: Bilkent Üniversite­si Türkiye Gitar Buluşması

Yılın Bestecisi: Hasan Uçarsu

Serhan, ödülünü benim ver memi istedi. Gururla yaptım bu işi.. Hele ardından sürpriz gelin ce.. Yılın Koro/Vokal Topluluğu: Rezonans

..ve Rezonans topluğu Hasan Uçarsu’nun “Yeniden” adlı eserini seslendird­i. Koro ola ğanüstü.. Parça da olağanüstü.. İkisi bir araya gelince, salon alkış tan yıkıldı..

Mikrop Gramofon Kayıt Ödülü: Doğu Masalları Aydın Karlıbel (Lila Müzik)

Aydın Karlıbel de, Rezonans’ın ayağa kaldırdı ğı insanları oturtmadı. O ünlü Atabar’ı üzerine çeşitlemel­er yaptı ki, doyulmaz.. Enfes.. Yaşa Aydın..

Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Muammer Sun (Besteci).

Teğmenim Muammer Sun’la tekrar ayni mekânda bulun manın keyfi yeterdi. Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü onun kadar hak eden de azdır.. Sun, Atatürk’ün 1931 Meclis açış nut kunda yer alan “Türk Musikisini evrensel usullerle ele alıp, dün yaya dinletmek” mesajını uygu ladı hayatı boyu.. Muzaffer Sarısözen’den türküleri, Ruşen Kam’dan şarkıları, Adnan Saygun’dan da çok seslendirm­e yi öğrendi, konservatu­varda ve hep o sentezi yazdı.. Ben ayrıca lıklıyım.. Çünkü onun nasıl hari ka bir “İnsan/ Adam” olduğu nu da öğrenme fırsatım oldu, Mamak’ta.. Ödül Başarı Ödülü: Barış için Müzik Vakfı

..Ve benim gençlerim.. Venezuella’nın El Sistema’sını Edirnekapı’ya taşıyan Barış İçin Müzik Vakfı’nın genç orkestrası­nı Evin Hocam Albert Long Hall’de dinletmişt­i bize.. Nasıl bayıldı ğımı yazmıştım.. Bir kere daha bayıldım, Aygül ve arkadaşlar­ı na, Vivaldi’nin İlkbahar’ını din lerken..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye