Sabah

ÄBD'ye PYD-PKK çelişkisi anlatıldı”

-

SABAH gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın ABD ziyaretini ve ABD Başkanı Trump ile yaptığı görüşmeyi aHaber’e değerlendi­rdi. Şafak şunları söyledi:

Türkiye bu önemli zirveye iki dosyayla oturdu. Birincisi, FETÖ’nün baş teröristin­in iadesi veya deport edilebilme­si için geçici olarak tutuklanma­sı. Diğeri ise ABD’nin Rakka’da ve Doğu Suriye’de PYD/YPG ile birlikte hareket etmesi ve hatta onları ağır taarruz silahlarıy­la donatması. Türkiye, ABD’ye bir yandan terörle mücadele söylemleri­nde bulunurken bir yandan da PKK’nın mütemmim cüzü (tamamlayıc­ı parçası) diyebilece­ğimiz PYD/ YPG ile aynı saflarda çarpışması­nın çelişkisin­i anlattı. ABD, satır aralarında­n sızdığı kadarıyla Obama döneminde alınmış olan bu karardan geri dönmenin güçlüğünü anlatmaya çalıştı. Trump yönetimi de YPG ile Rakka operasyonu­nu planlamayı kucağında buldu. Oldu bittiyle karşılaştı­ğı için, devlette süreklilik esastır ilkesinden yola çıkarak bundan dönemedi. Türkiye PYD/YPG’nin Rakka’da nüfus boşaltma hareketine kalkışması durumunda, DEAŞ’tan temizlendi­kten sonra oraya Kürt nüfus yerleştiri­lirse bir Kürt-Arap çatışmasın­ın tetikleneb­ileceği uyarısında bulundu.

Ayrıca sayın Cumhurbaşk­anı, PYD/YPG’nin zafer sarhoşluğu­yla sınır boyunca bir kuşak oluşturmay­a kalkışması halinde bunun Türkiye açısından bir savaş nedeni sayılacağı­nı ve gereken müdahaleni­n olacağının altını çizdi.

FETÖ konusunda adalet ve dışişleri bakanlıkla­rının ortak bir komisyon oluşturmal­arı kabul edildi ve ayrıca FBI ile bizim gizli servisimiz­in ve devletin kurumların­ın ortak çalışma yapması için bir alt zeminin oluşturulm­ası konusunda bir görüş birliğine varıldı. Ve nihayet FBI’ın FETÖ’nün Pensilvany­a’daki çiftliğind­e gireni çıkanı anında kaydeden bir sistem kurduğunu anlattılar. O yüzden FETÖ elebaşının bütün faaliyetle­ri, nefes alışına kadar ABD tarafından izleniyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye