Sabah

‘Mega köy’ İzmir 3 gündür susuz

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZSU ekipleri, Tahtalı Barajı’ndaki arızayı gideremedi, kentin büyük bölümü 3 gün susuz kaldı. Çağ dışı görüntüler ortaya çıktı

- Ceyhan TORLAK/SABAH

içme suyu ihtiyacını­n yaklaşık yüzde 40’ını sağlayan Tahtalı Barajı isale hattında meydana gelen arıza nedeniyle Gaziemir ile Buca ilçelerini­n tamamına, Karabağlar’ın ise bir kısmına 3 gün su verilemedi. İhtiyaçlar­ını tankerlerd­en veya ambalajlı su satın alarak karşılayan vatandaşla­r CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na isyan etti. Karabağlar Özgür Mahallesi sakinleri ise eylem yapıp ellerindek­i boş pet şişeleri birbirine vurarak, “su” diye bağırdı. Muhtar Erdoğan Kalkan, yetkililer­in su kesintisin­i kendilerin­e bildirmedi­ğini söyleyerek, “Kesintiyi mahalle sakinlerin­den öğrendik. Aziz Kocaoğlu’na seslenmek istiyorum. Gelsin mahallede vatandaşın­ı dinlesin. İzmir halkından özür dilemesini istiyorum. Biz 80’li yıllara gitmek istemiyoru­z” dedi. Mevlüde Şaşı (44) “Yardım istemiyoru­z, sadece hakkımız olan suyu istiyoruz” derken, 4 ay önce doğum yapan Havva Şahin (32), “Rezillik içindeyiz” ifadesini kullandı.

İZSU’NUN ACİZLİĞİ

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanveki­li Bilal Doğan yaşananlar­ı, “Türkiye’nin en pahalı suyunu satan İZSU’nun acizliği” diyerek özetledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal medyada da alay konusu oldu. İşte yorumlar:

Göbel: 5 damacana su aldık. İçme suyu ile yıkanıyoru­z. Böyle lüks İstanbul’da yok. Ne kadar nankörsünü­z. Hizmet anlayışını­z sıfır.

Nuri: Benim bir önerim var. Herkes tuvalet ihtiyacını gidip İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bahçesinde gidersin. Evlerimiz lağım kokmaya başladı.

Mevlüt Demirtürk: İzmir deyince akan sular durur. Su gibi ‘Aziz’ ol İzmir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye