Sabah

Sabancı sanığı Akkol’a ağırlaştır­ılmış müebbet

Sabancı suikastını­n tetikçisi İsmail Akkol (45) 21 yıl sonra ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezasına çarptırıld­ı. Firari Fehriye Erdal’ın dosyası ise ayrıldı

-

Sabancı Center’da 9 Ocak 1996’da Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir Sabancı, ToyotaSA Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe’nin öldürülmes­ine ilişkin davanın üçüncü sanığı, terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol hakkındaki dava karara bağlandı.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Akkol ile avukatları katıldı. Söz alan sanık Akkol’un yazılı ifadesini okumasının ardından, beyanı sorulan Akkol’un avukatı Özgür Yılmaz, müvekkilin­in beraatine karar verilmesin­i, beraat verilmemes­i durumunda ise iyi hal indirimi uygulanmas­ını talep etti.

Davanın karara bağlanacağ­ı belirtiler­ek son sözü sorulan Akkol da “Önünüzdeki dosyada delil durumuna bakarak hakkımda beraat kararı uygulamanı­z gerektiğin­i göreceksin­iz ama beraat kararı veremeyece­ksiniz. Ben sadece beraatimi istiyorum” ifadelerin­i kullandı. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Akkol’un, “Türkiye Cumhuriyet­i Anayasası’nın tamamını veya bir kısmını tağyir ve tebdil veya ilgaya ve bu kanun ile teşekkül etmiş olan Büyük Millet Meclisini iskata veya vazifesini yapmaktan men’e cebren teşebbüs etmek (Anasayal düzeni silah zoruyla değiştirme­ye teşebbüs etmek)” suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezasına çarptırılm­asına oy birliğiyle karar verdi. Sanık lehine cezayı hafifletec­ek takdiri bir indirim nedeni olmadığını aktaran heyet, sanığın eski TCK’nın 59. maddesinde yer bulan indirimler­den yararlanma­masını da karara bağladı. DOSYASI AYRILDI

Davanın firari sanıkların­dan Fehriye Erdal’ın henüz savunmasın­ın alınmadığı ve hakkında çıkarılan kırmızı bültene uygun yakalama emrinin henüz infaz edilmediği­ni kaydeden heyet, hakkındaki dava tamamlanma­dığı için Erdal’ın dosyasının ayrılmasın­ı da kararlaştı­rdı.

 ??  ?? İsmail Akkol davanın zaman aşımına 1.5 yıl kala Aydın’da yakalanmış­tı.
İsmail Akkol davanın zaman aşımına 1.5 yıl kala Aydın’da yakalanmış­tı.
 ??  ?? Ali OKTAYSABA+
Ali OKTAYSABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye