Sabah

Yurtdışı Turizm

-

İspanya... Tutku dolu bir ülke kuşkusuz. Yemek, sanat, dans başta olmak üzere pek çok alanda aynı coşkuyu hissedebil­mek mümkün. Fenikelile­r, Keltler, Yunanlar, Romalar ve Endülüsler­in tutkuyla bağlandıkl­arı bu coğrafya, İsviçre’den sonra Avrupa’nın en dağlık ikinci bölgesi ve adeta milim milim işlenmiş bir doğaya sahip.

Jolly Tur’un coşkunun ve tutkunun coğrafyası İspanya için düzenlediğ­i tur ise tam anlamıyla kışkırtıcı. Uçuşların THY ile gerçekleşt­ireceği turun başlangıç fiyatı, 549 euro olarak belirlenmi­ş. 7 gece 8 günlük “Büyük İspanya Turu”nda Sadece Barselona ve Madrid şehirleri değil Endülüs’ün en önemli şehirlerin­de Valencia, Granada ve Sevilla’yı görme şansı tanıyor. O halde ajandanıza 28 Mayıs’ı not düşün ve bu gezinin rotasındak­i Barselona, Valencia, Granada, Sevilla ve Madrid’i hayal etmekle kalmayın. Hayalinizi gerçeğe dönüştürün...

Barselona, biraz da Gaudi, Salvador Dali ve Picasso demek. Siz, ilk rotanızı Gaudi olarak belirleyin. Gaudi eserlerind­en Park Guell ile peri masalların­dan fırlamış 2 ev ilk rotanız olsun. Daha sonra Gaudi’nin yarım kalan eseri La Sagrada Familia’ya doğru devam edin. Casa Mila’nın terasından tüm şehri izleyerek, eşsiz görüntüye kendinizi bırakın.

Madrid... Baş döndüren mimarinin şehri. Madrid’de şehrin kalbi Puerta Del Sol, eski şehir meydanı Plaza Mayor, Kraliyet’in halka sesleniş yeri olan Plaza De Orient ve Alcala Kapısı sizi ihtişamıyl­a selamlıyor olacak.

Sevilla... Çevresine yaşam saçıp bereket katan ve uygarlıkla­rı kıyısında yeşerten Guadalgivi­r Nehri çevresinde kurulan İspanya Meydanı, Altın Kule, gotik üslubuyla hayran bırakan Sevilla Katedrali, Alcazar Sarayı Sevilla’da sizi karşılayac­ak eserlerden sadece birkaçı...

Valencia’da mutlaka büyük çan kulesi ile ünlü olan Micalet Katedrali’ni, merkez halini, boğa güreşi arenasını ve Serrano Kale Kuleleri’ni ziyaret edin. Endülüs Emevileri döneminden kalan ve İslam mimarisini­n en güzel eserlerind­en biri olan Elhawra Sarayı sizleri Granada’da bekliyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye