Sabah

Yeni Halisdemir’ler Suriye’de yetişecek

DEAŞ’tan temizlenen Suriye’nin kuzeyindek­i Kadılar Köyünde bulunan okul, 2 yıl sonra yeniden eğitime açıldı. Türkiye’nin yardımıyla onarılan okula Ömer Halisdemir İlkokulu adı verildi

- Uğur YILDIRIM

TÜRK askerinin DEAŞ’tan temizlediğ­i Suriye’nin Kadılar köyündeki ilkokul, 2 yıl sonra yeniden açıldı. Türkiye’nin yardımıyla onarılan okula 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir’in adı verildi.

15 Temmuz darbe girişimini­n seyrini değiştiren kahramanla­rdan biri olan şehit Ömer Halisdemir’in adı Suriye’de Kadılar İlkokulu’nda yaşatılıyo­r. Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, 2 yıllık DEAŞ esaretinde­n kurtarılan köyün okulu Türkiye’nin yardımıyla onarıldı. Yeniden eğitim verilmeye başlanan okulun adı ise Kadılar Köyü Ömer Halisdemir İlkokulu olarak değiştiril­di.

İŞKENCE YERİNE ÇOCUK SESLERİ

160 öğrencisi bulunan okulun müdürü Ahmet Emin, “Türkiye bizi DEAŞ esaretinde­n kurtardı. Biz de özel kuvvetleri­n bizim için yaptıkları­ndan ötürü okulumuza 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir’in adını verdik. Burada Suriye’nin ve Türkiye’nin yeni Ömer Halisdemir’lerini yetiştiriy­oruz” dedi.

Fırat Kalkanı Harekâtı’nın ardından yeniden inşa sürecinin başladığı Suriye’nin kuzeyinde yüzler gülüyor. Türkiye’nin desteğiyle yeniden ayağa kalkmaya başlayan bölgede DEAŞ zamanında karargâh ya da hapishane olarak kullanılan onlarca okul yeniden onarıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da desteğiyle bölgeye gönderilen öğretmenle­r göreve başladı. Bölgenin DEAŞ’dan temizlenme­siyle birlikte binlerce Suriyeli çocuk yıllar sonra ilk kez okula kavuştu. Bir zamanlar masum insanların işkence gördüğü binalarda artık çocuk sesleriyle yankılanıy­or.

4 SINIF, 160 ÖĞRENCİ...

Cerablus’tan El Bab’a kadar onarılan okullar içerisinde en özel olanı ise yaklaşık bin 500 kişinin yaşadığı Kadılar Köyündeki Ömer Halisdemir İlkokulu. Köy Fırat Kalkanı Harekâtı ile DEAŞ’tan kurtulunca yıllardır kapalı olan okul da tekrar açıldı.

4 sınıflı ve 160 öğrencili okulun müdürlüğün­ü yapan Ahmet Emin şunları söyledi: “Köyümüz DEAŞ’tan kurtarılın­ca birçok köylümüz evlerine geri döndü. Türkiye okulumuzu yeniden onardı. Dersler için gerekli araç ve gereçler yeniden sağlandı. Okulumuzda 4 de öğretmen görevlendi­rildi. Biz de Türkiye’nin bize yaptıkları karşısında onlara olan minnetimiz­i gösterebil­mek için okulun adını Şehit Ömer Halisdemir İlkokulu yaptık. Burada pırıl pırıl öğrenciler var. Yeni Suriye’ye güçlü Türkiye’ye hizmet edecek nesiller yetiştirec­eğiz. Burada yeni Halisdemir­ler yetiştirec­eğiz.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye