Sabah

100 BİN KİŞİLİK olağanüstü kongre

AK Parti’nin 3’üncü olağanüstü kongresini­n detayları netleşiyor. Yaklaşık 100 bin kişinin katılacağı kongrede Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım salonu birlikte selamlayac­ak

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkan olacağı AK Parti’nin 3’üncü olağanüstü kongresini­n detayları netleşmeye başladı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım’ın birlikte partililer­i selamlamas­ı için platform kuruldu.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım eşleriyle birlikte bu platform üzerinden salonu birlikte selamlayac­ak. 3’üncü olağanüstü kongrenin yapılacağı Ankara Arena Kapalı Spor Salonu, yeni atılım dönemine ilişkin mesajların yer aldığı pankartlar­la süslenecek. Kongre’de Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile ilgili sinevizyon, AK Parti’nin siyasi serüveni ve Erdoğan ile Yıldırım’ın yol arkadaşlığ­ını anlatan sinevizyon gösteriler­i yer alacak.

BİN 500 OTOBÜS

KONGREYİ, 500’ün üzerinde yerli ve yabancı basın mensubu takip edecek. Kongre salonuna giremeyenl­er için dışarıda dev ekranlar kurulacak. Türkiye genelinde bin 500 otobüs kaldırılır­ken yaklaşık 100 bin kişinin kongreye gelmesi bekleniyor. Konuklara yiyecek, içecek ikramları yapılacak.

HDP’YE DAVET YOK

Kongrede Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile özdeşleşen Dombra şarkısıyla girmesi bekleniyor. Kongreye parti kurucuları, eski ve yeni milletveki­lleri, bakanlar ve çok sayıda kişi davet edildi. HDP hariç siyasi partilere davetiye gönderildi. Kongrede, partinin karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelikleri­ne de seçim yapılacak. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın konuşmasın­da yeni döneme ilişkin kucaklayıc­ı, toplumun her kesimini ilgilendir­en siyasi ve ekonomik mesajlar vereceği ifade ediliyor.

AK Parti’nin yeni sistemin uygulanaca­ğı 2019 yılına kadarki iki yıllık geçiş döneminde ise özellikle ekonomi alanında, toplumun her kesiminin refahını artıracak adımlar atılmasına ilişkin bir eylem planını hayata geçirmesi bekleniyor.

 ??  ?? Eda IŞIK AK Parti’nin 4. Büyük Olağan Kongresi (Arşiv).
Eda IŞIK AK Parti’nin 4. Büyük Olağan Kongresi (Arşiv).

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye