Sabah

Millet hepsini gerçek yüzüyle tanıdı

-

Maskeleri yırta yırta... Klişeleri devire devire... Yaldızları söke söke ilerlemek diye bir şey varsa, o da budur!

Türkiye’den ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan’dan söz ediyorum.

Uzun yıllara daya- nan ve kendi kendini “aydın” ilan etmiş bir kesi- min medya/ eğitim/ kültür yoluyla telkinleri­ne dayanan toplumsal hipnoz her ay, her hafta, her gün birer birer çözülüyor.

Kısa zamanda ne çok şey öğrendik, zihinlerim­iz nasıl açıldı!

Mesela hemen her dönem “Kahrolsun emperyaliz­m” sloganıyla genç kuşakların gönlünü çalıp kanına girenlerin ekmek, destek, silah ve akıl kaynağının emperyalis­t devletler olduğu konusunda şüphesi olan kaldı mı?

Pentagon’un, Beyaz Saray’ın, paralı orduların önünde diz çökmüş ağlıyorlar.

Yaltaklanm­alarının haddi hesabı yok, “Erdoğan’a kötü davranın!” diye nasıl yalvardıkl­arını gördük. Avrupa’daki halleri de ibretlik. Sekülerlik, sosyalistl­ik, anarşistli­k; üzerlerine taktıkları rozetler, sarındıkla­rı bayraklar, hepsi kocaman bir yalan olup çıktı.

Fetöcülerl­e el ele vermişler, Hıristiyan Demokrat Merkel’in önünde el pençe divan haldeler.

Hele şu ezikliğini her şeye burun kıvırarak saklamaya çalışan şımarık sosyal sınıf... Kifayetsiz­ler. Hep öyleydiler. Ama muhterisle­r de... İstiyorlar ki... Bağımsız uluslarara­sı politika izleneceks­e, Erdoğan değil, onlar izlesin!

ABD Başkanı sıcak davranacak­sa, Erdoğan’a değil, onlara davransın!

Batının itirazları­na aldırmadan Rusya ile anlaşılaca­ksa, Erdoğan değil, onlar anlaşsın! AB mi? En büyük korkuları o... Ya Avrupa onları terk eder de Erdoğan’la iyi ilişkilere geri dönerse diye korkudan ölüyorlar. Nasıl bir kompleks, nasıl eziklik, düşünün! Bir de yukarıdaki­lere eklenen yeni kuşak “beyaz muhafazakâ­rlar” var, malum. Referandum­un örtülü “hayırcı”ları... Erdoğan’ın Trump’la görüşmesin­i yorumlayan yazılarına bakıyorum.

İlişkiler kopmadı ve işler karışmadı diye üzüntüden kahrolmanı­n eşiğindele­r.

Rusya’yla, Çin’le, ABD’yle aynı hafta içinde güçlü biçimde müzakere edebilmeyi ilginçtir, onların da havsalası almıyor. Olsun! Dert değil. Mühim olan milletin artık bunları gerçek yüzleriyle tanımış olmasıdır.

Bütün bu kesimlerin mızıldanma­larına aldırmayıp önümüzdeki yola bakacağımı­z günler de yakındır.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye