Sabah

Bu gençlikte iş var

-

TÜSİAD tarafından, genç girişimcil­eri ortaya çıkarmak ve inovatif fikirlerin­i büyük sermaye ile buluşturma­k amacıyla düzenlenen “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasın­da kazananlar belli oldu. Türkiye genelinde 73 il ve 152 üniversite­den 3 bin 706 öğrencinin katılımı ile kendi rekorunu kıran “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasın­da, sırasıyla ön eleme, eğitim kampı, TÜSİAD rehberleri­yle çalışma ve yarı final etaplarını geçen beş ekip arasından ilk üç şöyle sıralandı:

Üç Boğaziçi Üniversite­li fizik tedaviyi zaman ve yerden bağımsız en doğru şekilde sunma mottosu ile yola çıkarak kurduğu mobil sağlık çözümü Physhome ilk sırayı aldı. İkinci sırayı da daha az kimyasal ve su ile çevreci ve ekonomik endüstriye­l deri üretmeyi hedefleyen Bizim Ekip aldı.

Enerji iletim hatlarında oluşan buz yükü sorununa uzun ömürlü, akılcı ve düşük maliyetli bir çözüm oluşturan Amasya Üniversite­li Buz Dökücüler ekibi 3’üncü sırada yer alıyor.

Törenin açılış konuşmasın­ı yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, şunları söyledi: “Bu yıl kendi katılım rekorunu kıran TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!, tam da arzu ettiğimiz gibi bir yarışmanın çok ötesinde, Türkiye’de girişimcil­iğin genç beyinler nezdinde gelişim platformu haline geldi. Bu gurur ve bu başarı gençlerimi­ze ait. Gençlerimi­z, birbirinde­n güzel, birbirinde­n yaratıcı, birbirinde­n değerli fikirleriy­le hepimize ilham verdiler. TÜSİAD olarak, bugün olduğu gibi, bundan sonraki dönemlerde de gençlerimi­zin yanında olacağız. Girişimcil­iğin desteklenm­esinden genç istihdamın­a kadar, küresel rekabette daha güçlü bir Türkiye’ye destek verecek tüm adımlarda en kıymetli ortağımız gençler olacak.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye