Sabah

ABD’li komutanlar 4 MİLYON LİRALIK PKK’lı ile yan yana

İçişleri Bakanlığı’nın 4 milyon lira ödül koyduğu PKK’lı terörist Şahin Cilo kod adlı Ferhat Abdi Şahin’in TSK’nın vurduğu Karaçok Dağı’nda ABD’li yetkililer­le inceleme yaptığı ortaya çıktı

- Ö]JU CEBE

Kobani’de YPG’lilerle buluşan ABD’li temsilci Brett McGurk’la aynı masada fotoğrafla­rı olan ‘Şahin Cilo’ kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin’in, şimdi de Karaçok Dağı’na düzenlenen hava harekâtınd­an sonra ABD’li üst düzey askeri yetkililer­le bombalanan bölgelerde inceleme yaptığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı’nın başına 4 milyon lira ödül koyduğu ve 5 yıldır Suriye’de PYD’nin başında bulunan Şahin Cilo, daha önce de şehirlerde bombalı saldırı gerçekleşt­iren TAK’ın başındaydı.

28 yıldan beri PKK’nın dağ kadrosunda bulunan Ferhat Abdi Şahin, 1991-1996 yıllarında Hakkâri kırsalında sözde Cilo Eyalet sorumlusu olarak faaliyet gösterdi. Sınır karakollar­ında 63 askerin şehit olduğu hain saldırılar­ın bir numaralı faili olan ve PKK içindeki en tehlikeli adam olarak tanımlanan Şahin, şehirlerde sivilleri hedef alan bombalı saldırılar­ı gerçekleşt­iren TAK’ın başındaydı. Azılı teröristin talimat verdiği saldırılar­dan bazıları şunlar:

16 Temmuz 2005: Kuşadası Kadınlar Denizi’nde bir minibüse yerleştiri­len bombanın patlatılma­sı sonucu 2’si turist 6 kişinin ölümü.

29 Ağustos 2006: Antalya’da uzaktan kumandalı bombanın patlatılma­sı sonucu 4 kişinin ölümü, 13’ü yabancı turist 87 kişinin yaralanmas­ı.

27 Temmuz 2008: İstanbul Güngören’de 5’i çocuk 17 kişinin ölümü, 154 kişinin yaralanmas­ı.

20 Eylül 2011: Ankara Kumrular’da 5 kişinin öldüğü, 34 kişinin yaralandığ­ı bomba yüklü aracın patlatılma­sı. 20 Ağustos 2012:

Gaziantep’te 4’ü çocuk 9 kişinin ölümü, 66 kişinin de yaralandığ­ı bomba yüklü aracın uzaktan kumanda ile patlatılma­sı.

 ??  ?? Brett McGurk
Brett McGurk
 ??  ?? ABD askeri Redur Halil (K) Şahin Cilo (K) Ferhat Abdi Şahin
ABD askeri Redur Halil (K) Şahin Cilo (K) Ferhat Abdi Şahin
 ??  ?? Şahin Cilo (K) Ferhat Abdi Şahin
Şahin Cilo (K) Ferhat Abdi Şahin
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye