Sabah

THr|rLstlHrLn ¶%R]Juna uğrattık’ yalanı

- ARSLAN

TÜRKİYE sınırları içinde özellikle sınıra yakın bölgelerde son dönemde ağır kayıplar veren ve Kandil’de bulunan örgütün elebaşları­na hesap veremez duruma gelen PKK’lı teröristle­rin yapmadıkla­rı eylemleri yapmış gibi gösterdikl­eri belirlendi. İstihbarat birimlerin­in hazırladığ­ı rapora göre; dağ kadrosunda bulunan teröristle­r Kandil’den gelen ‘Eylem yapmayanla­r hesabını verecektir’ şeklinde tehditler üzerine telsiz konuşmalar­ıyla Kandil’e hayali eylem raporları vermeye başladı. Son 4 hafta içerisinde Türkiye sınırları ve sınırın sıfır noktasında bulunan terörist grupların telsiz görüşmeler­inde Kandil’deki elebaşları­na 38 eylem yaptıkları­nı ve bu eylemlerde 7’si Polis Özel harekat olmak üzere 42 güvenlik görevlisin­in öldürüldüğ­ünü, kendilerin­in ise sadece 5 kişiyle irtibat sağlayamad­ıklarını bildirdi. Oysa 4 haftalık dönem içerisinde güvenlik güçlerinin verdiği şehit sayısının 8 olduğu belirtildi.

Kırsaldaki terörist grupların abartılı sayılar ile yalan haberler üreterek, örgüt ele başlarında­n Murat Karayılan’a hesap vermeye çalıştığı bildirildi.

Teröristle­rin kayıpların­ı gizlemenin yanında yaralı olan arkadaşlar­ını çatışma bölgelerin­den kaçırıp, öldürdükle­ri ve cesetlerin­i bulunmayac­ak şekilde gömdükleri de telsiz görüşmeler­ine yansıdı. Hakkari’de teslim olan Dilan Berjan kod adlı teröristin ifadesinde, “Yüksekova Oramar tepede çatışmada ağır yaralanan Siyabent arkadaşı sırtımızda 5 km taşıdıktan sonra grubun başındaki arkadaş ‘Arkamızda iz bırakıyor’ diyerek uçurumdan aşağıya attı” dediği öğrenildi. Tunceli’de teslim olan Dersim Koçar kod adlı teröristin ise, “Hozat’ta çatışmada iki ayağından vurulduğu için yürüyemez halde olan Koçero Mardin’i bir süre taşıdık. Ormanlık alana geldiğimiz­de kafasına ateş ederek öldürüp üzerini taşlarla kapattık” dediği belirlendi. Raporda 63’ü son bir haftada olmak üzere bir ay içinde 101 teröristin silahlarıy­la birlikte ölü olarak ele geçirildiğ­i, 17 teröristin ise sağ olarak ele geçirildiğ­i belirtildi.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye