Sabah

9 yaşına kadar 90 operasyon

Banyodaki temizlik maddesini içmesi sonucu 6 yıl önce rahatsızla­nan, 7ürkiye’de 50, ABD’de ise 1 yılda 40 ameliyat geçiren Kayra, sağlığına kavuşmak amacıyla yeniden ABD’ye gidecek

-

Bursa’da, 3 yaşındayke­n banyoda bulup içtiği temizlik maddesi nedeniyle iç organları hasar gören, 6 yıllık süreçte Türkiye’de 50, ABD’de ise 1 yılda 40 ameliyat geçirmesin­e rağmen özel bir cihazla beslenebil­en 9 yaşındaki Kayra Yaman, tedavisine devam etmek için yeniden ABD’nin yolunu tutacak. Bursa’da, bugüne kadar 50 kez cerrahi operasyon geçiren, midesinin bir bölümü alınan, ağız içi, böbrek ve diğer organların­a müdahale edilen, kalın bağırsağın­dan yemek borusu yapılan Kayra, ABD’de 1 yılı aşkın devam eden tedavi süreci ve 2’si büyük 40 ameliyata rağmen sağlığına kavuşamadı.

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Kayra, haziranda tekrar ABD’ye gidecek ve yapılacak kontroller­inin ardından gerekirse yeniden ameliyat edilecek. Anne Ayşen Karakaş, “Geçtiğimiz yıl mayısta Amerika’ya gittik, geldik. Tekrar gitmemiz gerekiyor. Gittiğimiz zaman artık çocuğumun durumuna göre ameliyatla­r yapılması gerekiyors­a yapılacak. Eşim, oğlum ve ben gitmek zorundayız. Devlet oğlumla ikimizi gönderiyor. Tedavi masrafları­mızı karşılıyor. Fakat 3’üncü bir kişinin karşılamıy­or. Bizim de uzun yıllardan beri oğlumla ilgilendiğ­imiz için maddi durumumuz yok” dedi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Karakaş, şöyle konuştu: “Cumhurbaşk­anımız Amerika’dan geldikten sonra bizi aramıştı. Çok teşekkür ediyorum kendisine tekrar. Biz yeniden Amerika’ya gideceğiz Cumhurbaşk­anım. Sizden yardım bekliyorum. İlginizi, alakanızı bekliyorum. Size ihtiyacımı­z var.”

 ??  ?? 9 yaşındaki Kayra özel bir cihazla besleniyor.
9 yaşındaki Kayra özel bir cihazla besleniyor.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye