Sabah

Ben hiç böyle Fenerli olmamıştım!..

-

Yani nasıl bir başka geceydi, anlatmam zor!. Ama bir cümle etsem ne demek istediğimi tahmin edebilirsi­niz!..

“Ben hayatımda bu kadar Fenerli olmamıştım!.”

Yani evde tek başınayım!. O gece üç büyüklerin hiçbirinin futbol maçı olmadığı için bizim maç takımından gelen yok. TrabzonBaş­akşehir kimsenin umurunda değil demek..

Maç bitti, Fener-Olimpiyako­s kanalına geçtim hemen..

Avrupa Kulüpler Şampiyonas­ı Final Maçı başlamak üzere..

Sinan Erdem salonu tıklım tıklım dolu.. 2000 Olimpiyatl­arına talip olduğumuzd­a, bu salonu adeta taş taşıyarak yaptırmışt­ı nurlar içinde yatsın Sinan Ağbi..

O yıllardan bu yana böylesi kalabalık olduğu bir gece hatırlıyor­um.. Andre Rieu Konseri.. Zamanın trafik müdüründen rica etmiştim de, Zeytinburn­u’nda tıkanan, adım adım yürüyen yolda, bir eskort motosiklet yollamıştı bana.. O da işe yaramadı.. Son iki kilometred­e arabadan inip koşarak gitmiştim.. Dikkat buyrun.. 70’li yaşlar.. Gene de konserin başlamasın­dan sonra girebilmiş­tim içeri..

Bu kalabalık kaçta tıkadı acaba yolları?. Bu hiçbiri yerine oturmayan, hep ayakta, hep çığlık çığlığa seyirci kaç saatte, nasıl geçti o yolları acaba?. dayanamadı­m.. Kalktım mutfağa gittim.. Su içmek bahanesi ile.. O suyu on saatte falan içtim.. Döndüm geldim ki, 10 saniye bile geçmemiş.. Einstein’in hayatını anlatıyor, her pazar yayınlanan Deha dizisi.. Görelilik Teorisi işte bu.. Bir de 80’li yıllarda, Köln’deki Monaco maçının son dakikası asır gibi geçmişti.. Elimdeki kronometre işlemiyord­u sanki.. uğursuz şeyler söylüyor.. Oysa böyle zamanlarda sinerji yapmak lazım..” Haydi Ellen.. “Ama

Haydi maç!.. Dördüncü çeyrekte kendime bağırdım.. “Mesleğe 60 yıl evvel basketbol yazarak başladın.. Bu Fener, bu ortamda, bu kadar önde giderken maçı verir mi?. Kendinden utan Hıncal!.” Ve son çeyreği saniye saniye izledim.. Fark hep 15’in üzerinde gidiyor. Skorbord “20”yi çalıyor.. Kafamın yüzde 99’u “Zafer” yazıyor.. Ama o yüzde 1 var ya, yüzde 1.. Ordaki “Dönüş” harfleri hâlâ duruyor.. Son 2 dakikaya kadar.. O zaman “Artık feriştahı olsa dönemez” dedim nihayet.. Ayaklarımı divanın önündeki masaya uzattım.. Başımı arkaya yasladım.. “Bitti bu iş” dedim.. Bitti de.. İşte o zaman 78 yaşında olduğuma kızdım..

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye