Sabah

‘Yediğim kurşun acıtmadı ama bu hainlerin ihaneti yaraladı’

-

DAVA öncesinde cuntacılar­ı protesto edenler arasında 15 Temmuz gazileri, şehit aileleri ve sivil toplum kuruluşlar­ı temsilcile­ri de vardı. Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne gelen Ankara Platformu üyeleri, Memur-Sen temsilcile­ri ve 15 Temmuz gazileri ile şehit yakınları ayrı ayrı basın açıklaması yaptı.

15 Temmuz gazilerind­en Yusuf Atak ise “Yediğim kurşunlar canını acıtmadı. İmanla mücadele ettik. Ancak FETÖ’nün ihaneti yüreğimde yaralar açtı. Bu davanın peşini bırakmayac­ağız.” dedi. ‘APOLETLİ TERÖRİSTLE­R’

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Yüzü emperyaliz­me, gönlü paraya dönük olanları yerle bir eden bu millet, zorbalara teslim olmak yerine zorlu bir mücadeleyi göğüsledi. Biz de buraya Anadolu’yu işgal etmeye kalkanlarl­a hesaplaşma­k için geldik. “Ezin, yakın, vurun, acımayın” diye talimat yağdıran “apoletli teröristle­ri”, tankları milletin üzerine sürenleri, alçak uçuşla katliam yapanları asla unutmayaca­ğız” dedi.

Ankara Platformu adına konuşan Abdülkadir Kocatepe de 15 Temmuz gecesi milletin meşru yollarla seçtiği hükümeti, cumhurbaşk­anını ve parlamento­sunu hedef alan hainlerin, milletin meydanlara inmesiyle hüsrana uğradığını söyledi. GENELKURMA­Y önünde şehit olan Mucip Arıgan’ın annesi Saliha Arıgan da “Genelkurma­y Çatı Davası’nın ilk duruşmasın­da mahkeme salonunday­dı. Duruşmada kimlik tespiti yapılırken, darbeci sanıklara öfkesini içinde tutamayan Saliha Arıgan “Yavruma nasıl kıydınız, bize böyle ne yaptınız. Köpek sütü emmiş bunlar. Tuu size vatan hainleri” diye bağırdı. Anne Arıgan, salonda bayılınca sağlık ekipleri tarafından salon dışında müdahale yapıldı. Şehit annesi kendine geldikten sonra gazetecile­re açıklama yaptı. Acılı anne “Bunların ayaklarınd­a pranga olması lazım. Devletten aldıkları paralarla üstlerine pahalı pahalı elbiseler giyip gelmişler. Katillere ölüm...” dedi. Diğer mağdurlar da tepkilerin­i “şerefsizle­r” ve “vatan hainleri” “kanlarınız­da boğulun” diye bağırarak gösterdi. Bazı şehit yakını ve gaziler de “şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “yaşasın zalimler için cehennem” diye sloganlar attı. 15 temmuz gazisi Ömer Kütük de “Bana yapılanlar­ı saymıyorum, lakin vatana ihanet kabul edilemez. Bunun elbette cezası olacak. Kimse ‘Tahliye olurum, kurtulurum’ hesabı yapmasın” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye