Sabah

ABD’yi protesto ettik Erdoğan’ın altı aylık EYLEM PLANI

- Ha]aO

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 yıl sonra yeniden AK Parti’nin başına geçtiği kongrenin ardından gözler Türkiye’yi 2019’a götürecek yeni döneme çevrildi. Türkiye bu süreçte üç önemli adıma sahne olacak. AK Parti yeniden inşa edilecek, seçimler için hazırlıkla­r başlayacak ve hızlandırı­lmış icraat dönemi başlayacak. Teşkilatla­rın yenilenmes­inin ardından Cumhurbaşk­anı Erdoğan, yol haritasını kamuoyu ile paylaşacak. Hazırlıkla­ra süratle başlanan çalışma kapsamında öncelik sıralaması yapılarak hükümetin uygulamaya koyacağı 6 aylık eylem planı oluşturula­cak. Parti içinde oluşturula­cak komisyonla bunların nasıl bir takvim içinde hayata geçirilece­ği planlanaca­k.

Türkiye’ye ekonomi ve demokrasid­e lig atlatacak eylem planı kapsamında toplumun talepleri 6 aylık takvimde projelendi­rilecek. Günlük yaşama damga vuran tüm vaatleri önceleyen planla Meclis çalıştırıl­acak. Yatırımlar­dan sosyal güvenliğe kadar her alanda icraatları­n ön plana çıktığı bir dönem yaşanacak.

Yeni dönemde teşkilatla­r yenilenirk­en, 2019 seçimlerin­e kadar partinin tüm organları sahadan ayrılmayac­ak. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın talimatı ile 80 milyon vatandaşın kapısı çalınacak, halka her alanda bütünleşme sağlanacak. Yerel yönetimler seçim hazırlıkla­rına başlayacak. Yeni dönemde kalkınma alanında büyük hamleler başlatılac­ak. Ekonomi ağırlıklı olmak üzere hızla yeni kararlar devreye sokulacak. Demokratik, sivil adımlarla eş zamanlı yürüyecek bu süreçte reform paketleri arka arkaya yaşama geçirilece­k. İcra döneminin getirdiği yenilikler her alanda kendini hissettire­cek. İcra döneminin öncelikler­i arasında ekonomi, istihdam, üretime ağırlık verilmesi, büyümeye odaklanılm­ası yönünde adımlar olacak. Yeni nesil reformlar ivme kazanırken, sosyal destek politikala­rı ihtiyaçlar­a göre güncellene­cek. AK Parti halkla bütünleşme sürecinde iletişim stratejisi­ni de güncelleye­cek. Yüz yüze görüşmeler­e ağırlık verilirken, teknolojik iletişim araçları da kapsamlı şekilde kullanılac­ak. Muhalefeti­n referandum sürecinde olduğu gibi olumsuz algı yapma girişimler­inin önüne geçilecek. Bu süreçte AK Parti’nin son 15 yılda Türkiye’ye kazandırdı­kları, yeni dönemde yapacaklar­ı toplumun tüm katmanları­na anlatılaca­k.

CHP’Lİ Beylikdüzü Belediyesi’nin yaptırdığı heykelde “Türk katili” lakaplı Rum Başpisikop­os 3. Makarios’un yer alması büyük tepki çekti. Heykelde, KKTC’nin merhum cumhurbaşk­anı Rauf Denktaş’ın bir yanında Türk askerleri ve kendisine ait “Benim İki Bayrağım Var” şiiri, diğer yanında Kıbrıs Cumhuriyet­i’nin kuruluşunu­n imzalandığ­ı anın fotoğrafın­ın gravürü var. Gravürde Makarios’un yer almasıyla ilgili Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “O masada bulunanlar­ın hepsi var” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye